Abiznis

GVOZDENOVIĆ: Saradnja sa Monakom značajna za Crnu Goru

13Gvozdenovic
S
aradnja i razmjena iskustava Crne Gore sa Kneževinom Monako ima veliki značaj za zvaničnu Podgoricu, jer ta država ima uspješnu i fleksibilnu administraciju, rekao je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

GVOZDENOVIĆ: Saradnja sa Monakom značajna za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Gvozdenović je danas u Kanu, na međunarodnom sajmu nekretnina, razgovarao sa ministrima Monaka i dogovorio da dvije zemlje razmjenjuju iskustva iz oblasti životne sredine, turizma, ekonomije i finansija.

Gvozdenović je razgovorao sa ministrom za planiranje, životnu sredinu i urbanizan Mari-Pjer Gramaljom o Plavoj inicijativi Monaka, čiji je cilj integrisano upravljanje morima.

“Sagovornici su se složili da je potrebno intenzivirati nastavak saradnje u kontekstu pomenute inicijative, kroz zajednički nastup mediteranskih zemalja, jer se one suočavaju sa istim izazovima i problemima“, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na sastanku je dogovoreno da buduća saradnja bude formalizovana potpisivanjem sporazuma.

Gvozdenović je ocijenio da je za Crnu Goru posebno značajna potreba za razmjenom iskustava i najbolje prakse Monaka u izgradnji turističkih kapaciteta.

“U prethodnih 50 godina, u toj državi skoro ravnomjernim tempom se realizuju investiciona ulaganja u izgradnju apartmanskih i hotelskih kapaciteta, a 98 odsto hotela ima pet zvjezdica”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika