Abiznis

Euromost: Međunarodni skup za očuvanje Lima

1003euromostok_1
G
rupa nevladinih organizacija, ekologa i građana održaće u petak u mjestu Kumanica kod Bijelog Polja skup kako bi ukazali na značaj rijeke Lim i protivljenje gradnji brana na bilo kom njenom dijelu.

Euromost: Međunarodni skup za očuvanje Lima
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz nevladine organizacije Euro most, skup će na međunarodni dan borbe protiv visokih brana, simbolično u pet do 12 organizovati Koordinacioni odbor Nevladinih organizacija Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) za očuvanje rijeke Lim.

Organizatori su naveli da tog dana očekuju veliki broj učesnika iz opština kroz koje prolazi rijeka Lim- Bijelog Polja,Berana,Andrijevice,Plava,Prijepolja,Sjenice,Brodareva i Priboja.

“Podršku skupu i dolazak već su najavili ekolozi i ljubitelji ove rijeke iz drugih gradova Srbije,Hrvatske,Slovenije,Makedonije,BiH i to će biti dosada najveći skup u regionu za očuvanje jedne rijeke”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je planiran i niz aktivnosti, koje će prikazati rijeku Lim kao vrijedan turistički potencijal.

“Tim povodom će se dijeliti svim učesnicima besplatno riblja čorba, biće organizovano takmičenje u ribolovu a u programu će učestvovati isplavari i kajakaši”, kaže se u saopštenju.

Organizatori su obezbijedili autobuski prevoz za učesnike do Kumanice iz Bijelog Polja i nazad, a prevoz je obezbijeđen i građanima Priboja,Prijepolja,Brodareva i Podgorice.

“Tog dana želimo pokazati da je Lim veliki turistički potencijal i rijeka koju će građani iz te tri države braniti zajedno, a protiv gradnje brana na bilo kojem njenom dijelu od njenog izvora do ušća”, poručili su oganizatori. (Mina)

 

Portal Analitika