Region

A da o Srbiji pričamo 3000. godine?

1303ep
Jedan poslanik Evropskog parlamenta predlaže da se priča o pristupanju Srbije i Kosovo EU dodatno odloži - do 3000. godine!

A da o Srbiji pričamo 3000. godine?
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi b92, na sjednici EP održanoj prije dva dana u Strazburu, poslanik Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) Vilijam Darmut imao je primjedbu na dnevni red:

"Želim da predložim da rasprave o pristupanju Srbije i Kosova EU budu odložene, ne do aprila 2013. godine, već do aprila 3000. godine", rekao je uz osmjeh Darmut, koji je dobio i skroman aplauz.

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc odgovorio je da je "vremenski okvir koji je predložen prilično velikodušan", ali da je Darmutov prijedlog ipak stigao kasnije nego što je predviđeno procedurama.

"Trebalo je da prijedlog iznesete prije 16 časova kako bismo mogli da ga razmotrimo, tako da nam nedostaje realnosti u oba aspekta", rekao je, takođe uz osmjeh, Šulc.

Britansku nezavisnu partiju predvodi poznati euroskeptik Najdžel Feridž, a posljednja istraživanja pokazuju najbolje rezultate u istoriji stranke - trenutno imaju podršku 17 odsto opredijeljenih glasača i treći su po snazi, deset procenata ispod konzervativaca.

Rezultati istraživanja koje je objavio "Obzerver" u skladu su sa rastućim evroskepticizmom Britanaca, koji bi trebalo da se u narednom periodu na referendumu izjasne o odnosu prema EU.

Portal Analitika