Zanimljivosti

Samsung predstavio “pametni” frižider

0901friziderKompanija Samsung je predstavila novi "pametni" frižider koji ima LCD ekran osjetljiv na dodir i pordžava mnoge aplikacije uključujući i Evernote namijenjenu za bilješke i podsjetnike.

Samsung predstavio “pametni” frižider
Portal AnalitikaIzvor

Frižider Samsung T9000 sa 4 vrata je predstavljen na “Consumer Electronics Show”-u u Las Vegasu. Njegova zapremina iznosi 906 litara, ima i LCD ekran osjetljiv na dodir i operativni sistem Android.

Softver omogućava korištenje različitih aplikacija poput onih za podatke o vremeneu, kalendar, kao i aplikaciju Evernote za bilješke i posdsjetnike. Korisnik može podijeliti fotografije, snimke i recepte sa porodicom i prijateljima.

Aplikacija Evernote sa bilješkama se može sinhronizovati sa ostalim uređajima, uključujući i kompjutere sa operativnim sistemom “Windows”, “Mac” i “Chromebook”, kao i uređaje koji koriste operativne sisteme Android, iOS i “Windows Phone”.

Ekran može da prikazuje fotografije i snimke, ali ne podržava sve aplikacije iz Gugl plej Stora.

Zapremina frižidera zapravo iznosi nešto više od 722 litra, dok zamrzivač ima zapreminu nešto veću od 173 litra.

Frižider ima i Samsungov trostruki rashladni sistem koji održava optimalnu vlažnost u odjeljcima za hranu pomoću dva kompresora, tri isparivača i niz senzora. Sistem duže čuva hranu svježom.

Samsung je saopštio da će frižider T9000 koštati 4.000 dolara te da će na proljeće biti plasiran na odabrana tržišta.

(klix ba)

Portal Analitika