Muzika

Poznata jutjuberka koja je promijenila pol biće voditeljka Evrovizije

Evroviziju koja će se održati od 12. do 16. maja u Roterdamu sa lica mesta izvještavaće Niki objavljeno je na zvaničnom sajtu Evrovizije.
Poznata jutjuberka koja je promijenila pol biće voditeljka Evrovizije
Story.rsIzvor

Prelijepu jutjuberku javno na Instagramu podržao je i prošlogodišnji holandski pobjednik Evrovizije, Dankan Lorens. 

– Draga Niki, i to se desilo. Sjećam se kada smo razgovarali o ovome. Smijali smo se, sanjali smo i držali palčeve. A sada, ti si onlajn voditelj Evrovizije. Vjerovatno najbolji kog su ikada imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju – napisao je Dankan na Instagramu.

Na ove riječi podrške Niki nije ostala ravnodušna pa je u istom tonu odgovorila prošlogodišnjem pobjedniku.

– Od trenutka kada je Dankan Lorens pobijedio u Tel Avivu, imala sam samo jednu želju: da se uključim u holandsko izdanje Pesme Evrovizije. Kada su mi se krajem prošle godine obratili tim povodom, bila sam izuzetno počastvovana. Stvarno se radujem što ću doživjeti ovo jedinstveno iskustvo – rekla je Niki.

Niki de Džeger koja je javnost iznenadila viješću da će voditi Evroviziju prije samo par nedjelja na svom Jutjub kanalu otvorila je dušu publici koja je prati.

– Riješila sam da preduzmem kontrolu nad situacijom i sama to objavim. To je nešto što sam oduvijek željela da podijelim sa vama, ali kada za to budem spremna. Osobe koje su me ucijenile oduzele su to od mene – rekla je ona na početku emotivne ispovesti i nastavila:

– Planeta je puna raznih etiketa, a ja ih nikada nisam voljela. Oduvijek sam željela da budem ja, svoja ličnost, ljudsko biće za sebe. Ali ako moramo da dodijelimo etiketu, reći ću da sam transrodna. Rođena sam kao muškarac. Zato godinu otvaram tako što dijelim dio svog života koji me je oblikovao. Konačno ću biti slobodna. Moja mama je bila potpuno uvjerena da nosi djevojčicu, toliko da nije radila ultrazvuk. Kada sam se rodila uslijedio je šok za nju, ali i za mene – onog trenutka kada sam postala svesna sebe. Oduvijek sam bila feminizirana, zanimale su me isključivo lutke, šminka i haljine. Moja mama je znala da ću ili biti gej ili da sam prosto rođena u pogrešnom tijelu – objasnila je.

Portal Analitika