Poljoprivreda

Nacionalni dijalog na temu zdravije ishrane đaka u školama

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske zdravstvene organizacije, u petak, 29. novembra, održaće se nacionalni, multisektorski dijalog na temu “Program - voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole - put zdravih navika i boljeg zdravlja od ranog djetinjstva”.
Nacionalni dijalog na temu zdravije ishrane đaka u školama
Portal AnalitikaIzvor

„Realizaciju Programa – voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole Ministarstvo poljoprivrede započelo je u ovoj školskoj godini, sa ciljem poboljšanja prehrambenih navika djece i promocije zdravih životnih navika“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu poljoprivred ističu da će uspostavljanje nacionalnog dijaloga i kvalitetne multisektorske saradnje u realizaciji ovog programa u školama doprinijeti njegovoj uspješnosti i ostvarivanju dugoročnih benefita za današnje i buduće generacije naše djece.

„Promovisanje adekvatne ishrane, fizičke aktivnosti i borba protiv evidentne epidemije gojaznosti kod djece u Crnoj Gori jedan je od prioriteta Vlade Crne Gore, okviru nacionalnih politika, uz iskazanu potrebu multisektorske saradnje“, kazali su iz Ministarstva poljoprivrede.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

Konferenciji će prisustvovati i ministar zdravlja Kenan Hrapović, kao i predstavnici Instituta za javno zdravlje, predstavnici Ministarstva sporta.

Prisutnima će se obratiti i šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Mina Brajović, nakon čega će eksperti te organizacije govoriti na temu gojaznosti u populaciji djece u Evropi i u Crnoj Gori, i predstaviti relevantna komparativna iskustva zemalja članica EU u sprovodjenju programa podjele zdravih obroka djeci u školama.

Konferencija će se održati u hotelu Hilton(Kristalna dvorana) u Podgorici, sa početkom u 10 sati.

Portal Analitika