Kultura

Uspostavljanje Creative Huba u Baru

Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja “Creative Huba” u Baru počinje narednih dana, nakon što je Uprava javnih radova danas potpisala ugovor sa preduzećem “Euromont stil” iz Podgorice.
Uspostavljanje Creative Huba u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Vrijednost investicije, koju će finansirati Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, iznosi blizu 257 hiljada eura, a izvođač se obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca da uvođenja u posao.
“Creative hub” u Starom Baru predstavljaće jedan od četiri planirana lokaliteta te vrste u Crnoj Gori, namijenjena za razvoj kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti. Predviđeno je da bude smješten u palati 85, čijih će 220 metara kvadratnih enterijera biti prilagođeno potrebama korisnika. 
Objekat će sadržati multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom. 
Prvi sprat je namijenjen primijenjenom vajarstvu, drugi sprat umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok je na trećem spratu zastupljen smještajni prostor. 
 

Portal Analitika