Društvo

Pakete sa hranom i higijenom će dobiti 2000 porodica

Crveni krst Crne Gore ove nedjelje počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana u narednih desetak dana, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.
Pakete sa hranom i higijenom će dobiti 2000 porodica
Portal AnalitikaIzvor

Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima će dobiti ukupno 2000 porodica iz svih crnogorskih opština. Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno, ulje i krompir, dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.
Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore već dva puta pružila podršku za realizaciju slične donacije. Ovo nisu jedine humanitarne inicijative ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.
Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život. Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koje žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe.

Portal Analitika