Poljoprivreda

VIDEO: Ovako će izgledati Lim i Grnčar nakon regulacije

"Realizacijom Projekta regulacije Lima i Grnčara, koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom, stvoriće se uslovi za izvođenje kapitalnih infrastrukturnih radova na izgradnji višenamjenskih obaloutvrda na Limu i Grnčaru.
VIDEO: Ovako će izgledati Lim i Grnčar nakon regulacije
Portal AnalitikaIzvor

Time će se riješiti višedecenijski problemi sa poplavama, sačuvati vodotoci,   zaštititi stanovništvo, zemljište i objekti, a ujedno dobiti moderna šetališta i ambijent uz rijeku u četiri opštine na Sjeveru.  Početak infrastrukturnih radova očekuje se već tokom naredne godine.

 

 

Kako je danas saopšteno na predstavljanju projekta u Opštni Bijelo Polje, za ovaj projekat od kapitalne važnosti za obuhvaćene opštine – Bijelo Polje, Gusinje, Plav i Berane, opredijeljeno je oko 20 miliona eura.    

 

Pripreme u dijelu dokumentacije za izvođenje projekta realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom, a finansira se iz bespovratnih sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) i Specijalnog fonda za klimatske promjene (SCCF), a u okviru regionalnog projekta „Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

 

 

 

Portal Analitika