Abiznis

Kvalitetna hrana i dobra vina sastavni dio savremenog turizma

Obilazak i uživanje u gastronomski popularnim destinacijama, polako ali sigurno, postalo je veoma unosan segment turizma. Od posjetilaca koji ciljano biraju svoje putovanje sa namjerom da probaju tradicionalnu hranu, u budžete pojedinih evropskih zemalja sliva se velika suma novca mjerena čak stotinama miliona eura.
Kvalitetna hrana i dobra vina sastavni dio savremenog turizma
Portal AnalitikaIzvor

Neobične varijacije ukusa, gotovo obavezno kombinovane uz  neko lokalno piće, postale su neizostavan dio ponude svake zemlje kojoj je turizam strateško opredjeljene. Ovaj trend ne zaobilazi ni Crnu Goru.

O tome svjedoči sve bogatija i raznovrsnija ponuda turističkih aranžmana koji u svom sadržaju imaju hranu i vino kombinovane sa obilaskom prirodnih ljepota.

Na našem turističkom tržištu za sada najviše orijentisana ka eno-gastronomskoj ponudi istakla se podgorička agencija Doclea Travel & Tours koja tokom dvogodišnjeg iskustva bilježi samo pozitivna iskustva svojih gostiju.

gostoprimstvo-i-kvalitet-usluge-je-ono-po-cemu-zele-da-gosti-pamte-crnu-goru-pa-tako-i-biraju-svoje-saradnike

Gostoprimstvo i kvalitet usluge je ono po čemu žele da gosti pamte Crnu Goru, pa tako i biraju svoje saradnike.

Ključ uspjeha je, kako smatraju u toj agenciji u pronalaženju kvalitetnih saradnika ali i u dobroj razmjeri raznovrsne ponude.

Naše ture su osmišljene kao potpun eno-gastronomski ugođaj, ne kao uobičajeni turistički obilazak.  Među proizvođačima vina, birali smo  i izabrali one, koji proizvode najkvalitetnija vina, ali prije svega ljude koji predstavljaju sve ono što smatramo da odlikuje Crnu Goru, a to su: gostoljubivost, plemenitost i pouzdanost. Naši turisti mogu biti obični laici ili sjajni poznavaoci vina, u oba slučaja će biti zadovoljni, naša misija je bila da postignemo upravo to – ističe Ivana Boljević, zadužena za vinske ture u agenciji Doclea travel.

Kombinovanje priče o kulturno-istorijskom nasljeđu, prirodnoj ljepoti odlično se sljubljuje sa pričom o vinu i tradicionalnom hranom.

Sve veći broj turista iz jedne od najpoznatijih vinskih zemalja u svijetu, Italije, potvrđuje da naša zemlja nije  destinacija za zanemariti kada je gastronomija u pitanju.

- Kroz nekoliko sportsko-turističkih i eno-gastronomskih projekata ostvarili smo dobru konekciju sa italijanskim tržištem i već smo do sada imali dobar broj gostiju iz ove zemlje koji su uživali u specijalitetima nacionalne kuhinje I domaćim vinima. Na osnovu tih ocjena sada sa sigurnošću možemo reći da u ovoj oblasti leži dobar potencijal za razvoj - ocjenjuje Dijana Krkotić vlasnica agencije Doclea Travel & Tours.

ture-koje-organizuje-agencija-doclea-nijesu-klasican-vid-turistickog-obilaska-vec-potpun-enogastronomski-ugodaj

Ture koje organizuje agencija Doclea nijesu klasičan vid turističkog obilaska već potpun eno-gastronomski ugođaj.

Kako se vinarstvo i gastronomija razvijaju velikom brzinom, u ovoj agenciji se trude da prate savremene svjetske tokove, pa svakodnevno rade na usavršavanju kadra. Goste prate sertifikovani somelijeri što turama daje dodatnu profesionalnost.

- Turizam se razvija i mijenja. Naš posao nije samo da se prilagođavamo tražnji, već da na izvjestan način prognoziramo i sami kreiramo želje gostiju. Samo tako možemo računati na napredak - zaključuju iz agencije Doclea travel.

Porast broja privatnih vinarija ustremljenih ka ozbiljnoj, kvalitetnoj proizvodnji, ukazuje da će ovaj vid turizma kod nas u narednim godinjama doživjeti procvat.

 

Portal Analitika