Društvo

Na tržištu rada najveća potražnja za zaštitarima

Po Ugovoru o programa obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije zaključenog između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Organizatora obrazovanja odraslih Urban Protection Training Centar Montenegro obuci za zanimanje zaštitar/ka lica i imovine u maju i junu 2019. godine pristupilo je 38 nezaposlenih lica iz Podgorice, 18 iz područnih jedinica Bijelo Polje, a do kraja godine biće obučeno još 12 lica iz Bara. 
Na tržištu rada najveća potražnja za zaštitarima
Portal AnalitikaIzvor

Zavod za zapošlajvanje je prepoznao značaj ovog deficitarnog zanimanja u oblasti bezbjednosti i nezaposlenim licima omogućio besplatnu obuku, koja traje 30 dana, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata.

Stručni timovi PU "Urban Protection Training Centar Montenegro" permanentno obavljaju evaluaciju i monitoring procesa, kvaliteta i rezultata programa. Dio monitoringa je i praćenje polaznika na stručnom ispitu, pred komisijom MUP-a.

Potreba za licenciranim zaštitarima je sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica. Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima da na visokom nivou obavljaju svoje radne zadatke. 
 

Portal Analitika