Društvo

Želimo Bolnici Meljine da vratimo stari sjaj

Značaj Bolnice Meljine je neupitan i država ulaže kontinuirani napor da za probleme u toj ustanovi nađe kvalitetno i održivo rješenje, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije radnika PZU OB Meljine.
Želimo Bolnici Meljine da vratimo stari sjaj
Portal AnalitikaIzvor

„Na zajedničkom smo poslu da dođemo do rješenja. Siguran sam da niko ne razmišlja da Bolnica Meljine bude ugašena. Država ima jasan interes da obezbijedi nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako građanima tog dijela Crne Gore tako i turistima“, kazao je premijer Marković.

Predstavnici Sindikalne organizacije, na čelu sa predsjednicom Slavicom Drobnjak, predočili su predsjedniku Markoviću tešku situaciju u kojoj se nalazi bolnica kao i sve aktivnosti koje sprovode kako bi se obezbijedilo funkcionisanje tog sistema.

Za poštovanje je, istakao je predsjednik Marković, posvećenost i briga zaposlenih o svojoj ustanovi. Na sastanku je ukazano na brojne aktivnosti Vlade kako bi zaposleni u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi primali zaradu i imali osnovna sredstva za rad i pružanje zdravstvene zaštite građanima.

„Važno je da sačuvamo profesionalni kadar u bolnici jer su oni naše najveće bogatstvo. Imamo dovoljno profesionalnih, ljudskih i razvojnih razloga da Bolnici Meljine vratimo stari sjaj“, rekao je premijer Marković.

Razgovarano je o načinima na koje se može riješiti izuzetno kompleksna situacija, a predsjednik Vlade je istakao da svako rješenje mora biti apsolutno pravno utemeljeno.

Portal Analitika