Kultura

"Između dana i noći" u kotorskom kinu "Boka"

Film „Između dana i noći“, crnogorskog režisera Andra Martinovića prikazivaće se u kinu “Boka” u Kotoru u četvrtak, petak i subotu (09, 10. i 11 . maja 2019.g.).
"Između dana i noći" u kotorskom kinu "Boka"
Portal AnalitikaIzvor

Projekcije filmova su od 20 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od tri eura biće na blagajni kina “Boka” od 18 do 20 sati.

Uloge tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i dr.

Direktor fotografije je Rade Vladić, scenograf Milenko Jeremić, montažer Andrija Zafranović, muziku su radili Nemanja Bečanović i Slobodan Trkulja, a producent je Ivan Đurović.

Sufinansiran je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Radio Televizije Crne Gore. Nastao je u produkciji Artikulacija Film-a, u saradnji sa producentskim kućama Mimesis i Zillion Film.

Film čine tri priče o ocu i sinu u tri različita vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

“Između dana i noći” je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Montrealu 2018. godine, u takmičarskoj selekciji za najbolji debitantski film.

Portal Analitika