Kultura

Maj u znaku festivala

Predstavom sa Lutkarske scene za đecu, „Prodavnica igračaka”(6+), u režiji Jaroslava Antonjuka, 5. maja, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” Gradsko pozorište krenuće u novu repertoarsku avanturu koju će, pored redovnih aktivnosti na sve tri scene, obilježiti i učešća naših predstava na uglednim festivalima, kao i mini turneja po Srbiji novog komada „Kozocid“ Vide Ognjenović.
Maj u znaku festivala
Portal AnalitikaIzvor

Ansambl Gradskog pozorišta u utorak, 7. maja, u 10 sati, u Dodestu igraće naslov sa Lutkarske scene za đecu, „Ružno pače” (6+) Igora Bojovića, takođe u režiji Jaroslava Antonjuka, a već sljedećeg dana I „Čarobni kamen” (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića. Oba izvođenja već su rasprodata.

Hit predstavu sa Večernje scene, „Slasti slave“ u režiji Stefana Sablića igraćemo u petak 10. maja u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati. Vikend je, po ustaljenoj praksi, rezervisan za najmlađu publiku, pa će u subotu 11. maja, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ biti izveden komad sa Dramske scene za đecu, „Kinez” (14+), koji je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Narednog dana, tačno u podne, takođe u Dodestu, igraćemo „Dobrog Zloćka” (4+) u režiji Petra Pejakovića.

Polovina nastupajućeg mjeseca donijeće prvo festivalsko odmjeravanje snaga, koje čeka naše predstave tokom maja. „Prodavnica igračaka” (6+) Jaroslava Antonjuka, biće igrana 15. maja, u 10 i u 12 sati, na sceni Pozorišta za decu u Kragujevcu u okviru 21. Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra”. Već 18. maja, u 12 časova, u Atrijumu parka na Kruševcu u Podgorici, u sklopu „Porodica-Festa“ izvešćemo komad „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković.

Sljedećeg dana u Dodestu, u standardnom termunu od 12 sati, naš ansambl igraće višestruko nagrađivanu predstavu sa Lutkarske scena za đecu, „Bajka o ribaru i ribici” (6+) u režiji Evgenija Ibragimova. Petak, 24. maj rezervisan je za još jedan hit naslov sa Večernje scene, „Lažljivci” u režiji Marka Manojlovića. Predstava će biti izvedena u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Kraj mjeseca proteći će u znaku mini turneje po Srbiji naše nove predstave sa Večernje scene. Riječ je o autorskom projektu „Kozocid“ Vide Ognjenović koji će 28. maja, u 20 sati, biti izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Već sljedećeg dana, u istom terminu, igraćemo ga u Šabačkom pozorištu, a 31. maja, kao kruna turneje ali i mjeseca maja, uslijediće učešće „Kozocida“ na prestižnom pozorišnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Predstava će biti igrana u 20 sati na sceni „Pera Dobrinović”, Srpskog narodnog pozorišta. Biće to i prvo predstavljanje Gradskog pozorišta na ovoj uglednoj teatarskoj manifestaciji nakon skoro dvije decenije.

Portal Analitika