Region

Vučić: Albanci se raduju mojoj propasti, nikad nisam vidio takvu sreću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas na informaciju da su svi albanski mediji na Kosovu, kao glavnu prenijeli vijest o protestima protiv njega, ocjenom da je dovoljno da se pogleda ko se raduje njegovoj propasti, pa da sve bude jasno.
Foto: TANJUG
Foto: TANJUG
BlicIzvor

Vučić je u Vršcu nakon obilaska postrojenja za snabdijevanje vodom u okviru kampanje "Budućnost Srbije", u izjavi novinarima kazao da je njemu veoma interesantno što je Rada Trajković rekla da protesti ne mogu da se sakriju do Londona.

- Gdje nađe baš London? U Gračanici je bilo svega 19 ljudi, petoro istih koji su bili i na protestu u Kosovskoj Mitrovici, gdje živi 19.000 Srba - konstatovao je on.

Vučić je kazao da takvu "sreću i histeriju" kod albanskih medija nije vidio do sada, ali je primijetio da nisu htjeli da kažu da je na protestu bilo samo 19 ljudi, kao i neki mediji u Beogradu.

Slikali su prvi red, a nisu rekli da drugi i ne postoji - dodao je on pitajući se zašto se Albanci raduju njegovoj propasti, da li zato što radi nešto loše u srpskom interesu ili je to zato što kao srpski lider štiti srpske interese na Kosovu i Metohiji i što je u tome bio uspješan.

- Zahvalan sam Srbima na Kosovu i Metohiji što su uvijek znali šta je država, što su čuvali srpska ognjišta gdje su bila najugroženija. Bilo je više onih koji su juče protestovali protiv protesta u Gračanici, nego onih koji su izašli na protest - rekao je Vučić.

On je naveo i kako je šokiran zatrašujućim uvredama koje je na protestu u Beogradu iznio pisac Marko Vidojković na račun profesora i studenata Pravnog fakulteta u Beogradu.

- Kada vodite odgovornu politiku onda ne morate da imate dvostruku politiku i da "birate uši" onog kome se obraćate, kao što to radi Dragan Đilas i zato nemate nijedan njihov stav ni o KiM, ni o EU, niti o Rusiji i bilo čemu drugom - izjavio je predsjednik Srbije, odgovarajući na pitanje o Đilasovoj izjavi u Briselu da je za vreijme Vučićeve vlasti porasla popularnost Rusije u Srbiji.

Vučić ističe da to samo govori da Đilas nema politiku, da 'bira uši' onog kome se obraća i ništa drugo ne radi.

- Moja politika je da u Moskvi kažem da hoćemo prijateljske i bratske odnose, ali da smo na putu ka EU, a EU da smo mi na putu ka EU, ali da nikad nećemo uvoditi sankcije Rusiji i da nećemo u NATO. I to je jedna politika i svačije uši to mogu i treba da čuju - rekao je Vučić.

Naglasio je da je iako je Srbija na evropskom putu od Vladimira Putina, koji je najsnažniji ruski predsjednik u posljedjnih nekoliko decenija, dobio najviši orden Aleksandra Nevskog koji je neki Srbin dobio u posljednjih 105 godina.

- Ničeg posebno važnog, niti zabrinjavajućeg ne može biti u razgovoru diplomata sa čovjekom koji žene naziva fuk*ama - rekao je Vučić povodom sastanka predstavnika Ambasade SAD-a i Sergeja Trifunovića, i ponovio da je ključno da sada srpskom politikom upravljaju građani preko legitimno izabranih predstavnika.

- Sve što ja mogu da kažem, ne znam kakav im je i koliki bio ručak, niti me zanima, ali nadam se da oni koji su poslužili izdali fiskalni račun i da su Amerikanci i ostala gospoda platili porez na dodatu vrijednost, jer mi od toga isplaćujemo dio penzija, plate u javnom sektoru i sve drugo - rekao je Vučić.

Portal Analitika