Abiznis

Knežević: Ja sam svoje uradio, ali se neko umiješao

Povodom odgovora predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića još jednom se oglasio predsjednik Atlas Grupe Dušku Knežević  ističući da poslije pet pisama prvi put dobija odgovor.
Knežević: Ja sam svoje uradio, ali se neko umiješao
Portal AnalitikaIzvor

"Obavještavao sam vas prvo o blokadi sredstava klijenata Atlas banke od strane tužilaštva, zatim o situaciji u Meljinama i našoj namjeri da izvršimo poravnanje. Prilikom slučajnog susreta na konferenciji u Budvi ste mi rekli da ne zatežem i da požurim sa predlogom kompenzacije za Meljine kako bi se izmirila dugovanja prema državi i kako bi dio kapitala poslužio za dokapitalizaciju Atlas banke. Ja sam svoje uradio, ali se neko umiješao. G. Markoviću, da je Crna Gora pravna država, kako vi kažete, ne bi se moglo desiti pravno nasilje uoči i nakon uvođenja privremenih uprava u Atlas i IBM banku, sa ciljem da se tim bankama nanese nenadoknadiva šteta. Ona u ovom momentu iznosi oko 80 miliona eura. Zbog gaženja zakona podnijete su krivične prijave protiv guvernera CBCG Radoja Žugića i njegovih činovnika koje je poslao u naše banke", naveo je Knežević.

Kako je naglasio, "da je Crna Gora pravna država ne bi se moglo desiti da Privredni sud u Meljine Kompleks, čija imovina vrijedi 50 miliona, uvede stečaj zbog 19.000 eura.

"Ne bi se moglo desiti da Privredni sud ne uvaži stav Apelacionog suda da nema osnova za uvođenje stečaja. Ne bi policija i tužilaštvo mogli da maltretiraju zaposlene u Atlas banci, Atlas Grupi i A1 televiziji i da sprečavaju isplatu plata", rekao je Knežević.

Portal Analitika