Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture, časopisa Komuna i Gimnazije Slobodan Škerović

Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture, časopisa Komuna i Gimnazije Slobodan Škerović

Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture Crne Gore, časopisa Komun@ i Gimnazije Slobodan Škerović“ biće na svečan način potpisan u četvrtak 20. decembra u školskoj biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici 11 časova.
Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture, časopisa Komuna i Gimnazije Slobodan Škerović
Portal AnalitikaIzvor

U ime Ministarstva kulture Memorandum će potpisati Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije, Zoja Bojanić Lalović, direktorica Gimnazije Slobodan Škerović“ u ime te školsko-obrazovne ustanove i mr Amer Ramusović, direktor časopisa KOMUN@,u ime redakcije i uredništva tog časopisa.

Inače, Memorandum o saradnji biće potpisan sa željom promovisanja zajedničkih interesa u oblasti zaštite i njegovanja baštine Crne Gore, jer očuvanje, zaštita i njegovanje baštine Crne Gore i predstavljaju jedan od najznačajnijih potencijala snaženja državnog i kulturnog identiteta naše države.

Memorandum o saradnji potpisuje se i radi uspostavljanja najšire saradnje u oblasti zaštite i njegovanja kulturne baštine; realizacije zajedničkih projekata koji se odnose na predmetnu oblast, a čija će implementacija podrazumijevati ravnopravnost, partnerstvo i zajednički interes; saradnje iz predmetne oblasti, putem publikovanja tematskih brojeva časopisa „Komun@“, organizovanja seminara, radionica, ljetnih škola, te razmjene stručnih znanja u predmetnoj oblasti; radi neposredne komunikacije radnih timova i identifikacije zajedničkih projekata od javnog interesa; kao i radi značaja i važnosti kulture medijske pismenosti kod mlade generacije i u tom kontekstu kontinuirane afirmacije projekata te oblasti, od strane stručnih timova potpisnika memoranduma.

Portal Analitika