Poljoprivreda

Simović obišao porodične firme u Nikšiću: Potvrdili smo optimizam

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović obišao je, tokom posjete Nikšiću, pogon za preradu i sušenje voća “Montenomaks” na Viru, pogon za preradu drenjina “Top constructions company” u Ozrinićima i klanicu i pogon za preradu mesa “Miniko” na Velimlju, i tom prilikom potvrdio optimizam, zasnovan na kvalitetu realizovanih investicija, novoj paleti domaćih proizvoda i iskazanim novim razvojnim ambicijama.
Simović obišao porodične firme u Nikšiću: Potvrdili smo optimizam
Portal AnalitikaIzvor

“Takav pristup preduzetnika, uz dalji nastavak izdašne Vladine podrške i raspoloživih EU fondova, najbolja su garancija daljeg razvoja”, ocijenio je Simović, koji je u prvom dijelu dana obišao još pet preduzeća i kompanija koje su uspješno realizovale investicije podržane bespovratnim sredstvima kroz IPARD program.

1-4

Kako su naveli u Ministarstvu poljoprivrede, Simović je istakao da su porodični prerađivački pogoni u Viru, Ozrinićima i Banjanima dobar primjer razvoja preduzetničkih inicijativa na bazi valorizacije prirodnih potencijala, a koje doprinose zapošljavanju lokalnog stanovništva i predstavljaju zamajac razvoja lokalnih ekonomija i unapređenja kvaliteta života stanovnika tih područja.

8-1

Osim na preduzetničkom duhu, on je čestitao preduzetnicima na vitalnosti koju pokazuju u tržišnoj utakmici sa oštrom konkurencijom na crnogorskom malom otvorenom tržištu.

9-1

“Njihovi proizvodi su dio naše sve šire, sve sadržajnije, sve prepoznatljivije, sve konkurentnije palete domaćih proizvoda, koji s pravom izazivaju sve veću pažnju potrošača – i domaćih i sve brojnijih turista, koji u ovim proizvodima vrjednuju kvalitet, svježinu i geografsku odrednicu porijekla”, kazao je Simović.

12

Kako je zaključio, poštujući, čuvajući i unapređujući otvorenost tržišta moraju se čuvati, sačuvati i unaprijediti proizvođači, čuvajući radna mjesta i interese hiljada farmera koji ostvaruju prihode u saradnji sa njima.

Portal Analitika