Kultura

Predstava "Dream of life" večeras u dvorištu Kuslevove kuće

Devetog dana festivala prikazaće se posljednja predstava u okviru takmičarskog programa. Deseta predstava po redu na festivalu,  hrvatska predstava “Dream of Life” odigraće se u dvorištu Kuslevove kuće s početkom u 22h i zatvoriće takmičarski dio programa. Režiju za “Dream of life” radila je Senka Bulić.
Predstava "Dream of life" večeras u dvorištu Kuslevove kuće
Izvor

Senka u ovoj monodrami igra ulogu Patti Smith, poznatu kao simbol drugačijeg rock´n´rolla. Pored nje, Stipe Kostanić, je takođe izvođač u predstavi.

Predstava nastala iz teksta Jelene Svilar i Morane Foretić prati genezu umjetnika, rast kreacije iz duha vremena.

hrvarska-senka-bulic-2Pojava Patti Smith na njujorškoj umjetničkoj i muzičkoj sceni početkom 70-ih godina bila je toliko silovita, njen uspon toliko brz i neočekivan, a uticaj toliko snažan da je iz današnje perspektive teško procijeniti njenu ulogu.fiat-katalog-web-45Kada je FIAT muzika u pitanju, večeras će nastupiti FM Mirda i DJ Britney´s Tears koji su nas zabavljali svih prethodnih noći. Zajednički nastup pod nazivom “Back 2 Back počeće u 23h.

Svjetlosna skulptura “Love is in the air” Katarine Tomašević Crawford krasi dvorište Kuslevove kuće, dok je unutrašnjost ispunjena radovima “Organika” Aleksandra Vukotića.

Prostor je obogaćen inovativnim i nesvakidišnjim radovima iz kreativne industrije: dekorativne kućne rasvjete, radovi od stakla i metala, digitalne reprodukcije slika i grafika, modni dizajn studio i druge.

FIAT 2018 počeo je 7. septembra i trajaće do 16. septembra. Ulaz je, kao i na sve predstave do sada, besplatan, a kompletan program i sve aktuelnosti dostupne su na sajtu i mobilnoj aplikaciji za Android i iOS - Fiat festival Podgorica 2018.

Portal Analitika