Poljoprivreda

Smolović: Nijedno kilo malina neće biti vraćeno

„Nijedno kilo malina neće biti vraćeno otkupljivačima. Problem je bio u samo jednom danu, jer nije mogla posle praznika da se primi tolika količina za otkup. Ministarstvo poljoprivrede i Opština su zajedno našli rješenje,  te se nastavlja normalan otkup i koliko god bude količina otkupljivači neće nijedno kilo vratiti“, istakao je predsjednik opštine Bijelo Polje, Petar Smolović za Portal Analitika.
Smolović: Nijedno kilo malina neće biti vraćeno
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Smolović je obezbijedio da se nakon popunjavanja kapaciteta hladnjača u Bijelom Polju i Pljevljima maline odvoze u Podgoricu, gdje će biti smještene u hladnjačama kompanija "Voli" i "Laković".Podsjetio je da je opština Bijelo Polje prošle godine podijelila 200.000 besplatnih sadnica malina.

„Takođe je opština dala stimulativne mjere premije od 10 centi po kilu maline koje mi plaćamo i na taj način stimulišemo proizvođače. Cijena otkupne cijene kod otkupljivača je 80 centi, znači ukupno jedan euro i pet centi, što je najveća cijena u regionu, tako da su oni zadovoljni cijenom“, rekao je Smolović.

Malinari su, kako je saopšteno, bili nezadovoljni zbog prestanka otkupa, niske cijene, kao i "selektivnog otkupa i bahatog odnosa hladnjačara".

Portal Analitika