Abiznis

Vujanović: Država cijeni i vrednuje Privrednu komoru (VIDEO)

Želim posebnu zahvalnost da iskažem za učešće Privredne komore u predsjedničkim posjetama koje sam imao u Crnoj Gori i inostranstvu. Bile su brojne, vrijedne i bogate, između ostalog zbog kvalitetnog predstavljanja članova Privredne komore koji su učestvovali na tim poslovnim forumima. Od Malte, do Jordana, do Saudijske Arabije, do Turske, Češke, Hrvatske, Slovenije... Sa mnom su bili naši privrednici i bili u prilici da promovišu posebne vrijednosti naše privrede, a rekao bih i osobenost naše Privredne komore, koja je funkcionisala u četiri sistema, u Kraljevini Jugoslaviji, Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Državnoj zajednici Crne Gore i Srbije i nezavisnoj Crnoj Gori, izjavio je odlazeći predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na svečanosti povodom obilježavanja 90. godina rada PKCG.
Vujanović: Država cijeni i vrednuje Privrednu komoru (VIDEO)
Izvor

On se, u ime nagrađenih, zahvalio na dodjeli jubilarne nagrade "koja za nas predstavlja svakako posebno priznanje i vrijednost koja će se pamtiti".

"Želim da iskažem poštovanje svim onima koji su u upravi Privredne komore. Predsjedniku Vlastimiru Goluboviću, ali i onima koji su ugradili svoje aktivnosti i privredni život u ranijim generacijama Privredne komore. Gospodinu Velju Mijuškoviću koji je dobitnik ove nagrade, koji je u svojih deset godina rada u Privrednoj komori stvorio vrijednu sliku Privredne komore i obezbijedio da u međunarodnoj privrednoj zajednici ima posebno poštovanje. Gospodinu Vladimiru Vukmiroviću, gospodinu Vojinu Đukanoviću i svim onima koji su svoj rad i privrednu aktivnost posvetili vođenju i u radu Privredne komore. Privredna komora ima upravo ovako mjesto i ovakvu vrijednost kako mi koji smo u državi i prepoznajemo i znamo. Prisustvo najviših državnih zvanica pokazuje do koje mjere država cijeni i vrednuje Privrednu komoru", naveo je Vujanović u govoru nakon dodjele nagrada.  

Ocijenio je da je u donošenju Zakona o privrednoj komori koji je nedavno usvojen PKCG dobila posebno mjesto i mogućnost da daje mišljenja o važnom zakonu u oblasti ekonomije, čime je država pokazala do koje mjere vrednuje Privrednu komoru.

"Premijer Marković je detaljno govorio o partnerstvu sa Privrednom komorom. Saopštio otvorena vrata za buduću saradnju i posebnu vrijednost partnerstva sa Privrednom komorom. Predsjednica Vrhovnog suda je ovdje da pokaže koliko je sudska vlast važna za obezbjeđenje ambijenta privrede, posebno za inostrana ulaganja koja zahtijevaju stabilan i jasan sistem i jasnu zaštitu inostranog kapitala. Ja sam ovdje da iskažem posebnu zahvalnost za ono što je moja bila saradnja u partnerstvu sa Privrednom komorom. Uvijek sam je smatrao važnom snagom naše ekonomijom važnom promocijom naših prirodnih i privrednih resursa i važnim kontaktom privrede sa međunarodnom privrednom organizacijom, čije najveće predstavnike ovdje gospodin Lajtel predstavlja, koji je veliki prijatelj Crne Gore, koga sam imao zadovoljstvo i čast da ga ranije upoznam, koji je u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore prenosi iskustva evropskih subjekata privrednih komora i koji u svim oblastima, posebno u duralnom obrazovanju dao značajnu pomoć Crnoj Gori. I ovdje je potomak Mića Stijovića, vrijednog industrijalca Podgorice, koji je dao svoje zemljište da bi Privredna komora mogla da izgradi zgradu u kojoj je i koji predstavlja nesumnjivo jednog od najvećih industrijalaca i privrednika prostora bivše Crne Gore", naglasio je Vujanović.

On je iskazao zahvalnost Privrednoj komori za saradnju koju je imao sa njima.

"Ovdje sam vidio da je prisutan i predsjednik Privredne komore Srbije i predsjednik Privredne komore Kosova i svježe se sjećam kada je naša Privredna komora, u vremenu dok je Velimir Mijušković bio njen predsjednik, u avgustu 2013. godine organizovala sastanak Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova ovdje u Privrednoj komori Crne Gore da bi se našao način da se olakša saradnja privrednih subjekata Kosova i Srbije i da se obezbijedi da i Srbija i Kosovo imaju kvalitetniju privrednu komunikaciju i bolji kontakt. Pokazalo se da se na teritoriji Crne Gore, da se u našem regionu može rješavati kosovsko-srpsko pitanje i prije Brisela je to bila prethodnica neke dobre medijacije za dobro privrede i Srbije i Kosova. Kad pogledate i ovaj film vidite da je samo nezavisna Crna Gora garancija privrednog razvoja Crne Gore i ja želim da zahvalim Privrednoj komori, kao i premijer, na snažnoj podršci nezavisnosti Crne Gore i svim onim ciljevima koje ostvarujemo od NATO-a do EU koji su za privredu veoma važni. Hvala svima u Privrednoj komori koji su u saradnji sa Crnom Gorom obezbijedili ovakav renome", zaključio je Vujanović.

 

 

 

Portal Analitika