Politika

Bojanić se povlači ako bude sukoba

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić saopštio je liderima Demokratskog fronta da će, u slučaju politički motivisanih nemira ili građanskih sukoba, povući kandidaturu za predsjednika. Bojanić je to saopštio povodom slučaja poslanika Milana Kneževića koji je osuđen na četiri mjeseca zatvora i koji odbija da dobrovoljno pođe na izdržavanje kazne.
Bojanić se povlači ako bude sukoba
PobjedaIzvor

U saopštenju Predsjedništva Demokratskog fronta navedeno je da je o potezima tog političkog saveza upoznat predsjednički kandidat Mladen Bojanić.

- Koji je iskazao lični stav da nije spreman da vodi kampanju i učestvuje na izborima ukoliko bi ona bila opterećena bilo kakvim građanskim sukobima, navedeno je u saopštenju Demokratskog fronta koji je dostavljen svim medijima.

Iz Fronta su i naveli kako je Bojanić u razgovoru sa članovima Predsjedništva saopštio da on ima konkretan plan kako da pobijedi na narednim izborima, te da je uvjeren da, uz podršku opozicije, sigurno po bjeđuje na izborima 15. aprila, ,,nezavisno od toga ko će biti režimski kandidat“.

Stav o mogućem neučestvovanju na izborima potvrdio je i predsjednički kandidat Mladen Bojanić koji je u saopštenju za medije, izdatom sat nakon saopšenja Fronta, kazao ,,da je Predsjedništvo DF-a korektno interpretiralo njegov stav“.

- Predsjedništvo DF-a je primilo k znanju lični stav Mladena Bojanića i narednih dana će upoznati javnost sa našom konačnom odlukom – saopšteno je iz Fronta.

Izvori Pobjede bliski Demokratskom frontu saopštili su da je stavom Bojanića sužen manevarski prostor za akcije Fronta u ,,slučaju Knežević“ jer je opcija ulaska u Skupštinu i zabarikadiranja u poslaničkim prostorijama sada manje vjerovatna.

- Niko neće da vodi kampanju a da mu je polovina poslanika zabarikadirana u parlamentu - rekao je izvor Pobjede iz dijela opozicije koji podržava kandidaturu Bojanića.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: M. Babović

Portal Analitika