Politika

Demokrate podržale Bojanića

Glavni odbor Demokratske Crne Gore je, na sinoć održanoj sjednici, snažno pozdravio odluku opozicionih političkih subjekata da se ujedine oko jednog nestranačkog kandidata opozicije. U tom smislu, Glavni odbor Demokrata je jednoglasno dao podršku zajedničkom nestranačkom kandidatu opozicije, Mladenu Bojaniću, kojeg su predložile pojedine opozicione partije u Crnoj Gori - saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 
Demokrate podržale Bojanića
Portal AnalitikaIzvor

''U prisustvu Bojanića, Demokrate su se obavezale da će cijelom infrastrukturom najjače opozicione partije stati iza gospodina Bojanića na predstojećim predsjedničkim izborima i staviti mu na raspolaganje sve svoje ljudske i partijske resurse. Na ovaj način, Demokrate su dokazale iskrenost i održale riječ predsjednika Bečića da će bezrezervno podržati, kao svog, onog nestranačkog kandidata kojeg predloži parlamentarna  opozicija, ne samo deklarativno već na svaki mogući način, stavljajući se potpuno na raspolaganje njegovom izbornom štabu'', navodi se u saopštenju.

Demokrate smatraju da je Mladen Bojanić definitivno jedini kandidat opozicije na predstojećim izborima za Predsjednika Crne Gore, koji ima veliku šansu da pobijedi kandidata DPS-a.

''Takođe, Glavni odbor je sa zadovoljstvom pozdravio opozicionu pobjedu u Beranama i odličan rezultat i značajan doprinos Demokrata toj pobjedi. U tom smislu, naročito je apostrofirana dupla pobjeda koju su Beranke i Beranci izvojevali na ponovljenim izborima protiv Demokratske partije socijalista u atmosferi nevjerovatnih pritisaka sa kojima su se suočavali, ali i nezabilježenog pravnog nasilja od strane članova DPS-a u Državnoj izbornoj komisiji. Dupli poraz DPS-a u Beranama, nakon onih koji su doživjeli u Budvi i Kotoru, te nakon nokauta koji je vladajuća partija pretrpjela u Herceg Novom, uz kontinuirani pad podrške DPS-u u svim gradovima, uvod je u sve izvjesnije opozicione pobjede u Podgorici, Pljevljima, Baru, Kolašinu, Danilovgradu i drugim opštinama u kojima nas u maju očekuju izbori. Ocijenjeno je da su Demokrate spremne da zadaju konačan udarac režimu i, na taj način, obezbijede konačno oslobađanje Crne Gore od trodecenijske vlasti Demokratske partije socijalista'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika