Turizam

Ponuda CG predstavljena u Kanu

Investiciona ponuda Crne Gore predstavljena je danas u Kanu, na najvećem međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM.
Ponuda CG predstavljena u Kanu
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su crnogorskom štandu izloženi projekti i potencijali Crne Gore kao investicione destinacije, uključujući državne projeke ulaganja u turističku valorizaciju određenih lokaliteta.

"Poseban akcenat stavljen je na projekte koji se nalaze na sjeveru Crne Gore, i to skijališta Cmiljača u Bijelom Polju i Žarski u Mojkovcu, kao i potencijale na području Durmitora", saopšteno je iz tg resora.

Investitori su, kako se dodaje, upoznati sa aktivnostima koje Vlada sprovodi u cilju valorizacije prostora u regionu Bjelacice i Komova, posebno u dijelu izgradnje saobraćajne, komunalne i turističke infrastrukture.

Na crnogorskom štandu predstavljeni su i investicioni projekti koji se realizuju u Crnoj Gori – Porto Montenegro kompanije Adriatic Marinas, Azmont Investments kompanije Portonovi i Northstar kompanije Montrose.

"Zainteresovani investitori i predstavnici medija dodatno su informisani o investicionoj klimi i mogućnostima investiranja na koktelu na kome je Ministarstvo bilo domaćin u saradnji sa časopisima Emerging Europe i Poland Today", navodi se u saopštenju.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je predvodio crnogorsku delegaciju na sajmu, učestvovao je na skupu "Mayors & Political Leaders Think Tank," na kome su visoki zvaničnici i gradonačelnici kroz diskusiju razmijenili ideje i iskustva o perspektivama globalne urbanizacije i života u gradovima.

Radulović se, tokom sajma, sastao sa državnim sekretarom Ministarstva turizma Brazila, Antoniom Parentejem, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti unaprijeđenja kulturnog i festivalskog turizma, kao i razvoja marina i nautičkog turizma.

Radulović je sa ministrom za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Turske, Mehmetom Ožasekijem i glavnim arhitektom Moskve, Sergejem Kuznjecovim, razgovarao o principima i iskustvima u prostornom planiranju i izgradnji objekata, legalizaciji i unaprijeđenju viezulenog identiteta naselja.

Radulović je tokom sajma imao niz susreta sa potencijalnim investitorima, planerima i hotelskim operatorima zainteresovanim za ulaganja u Crnu Goru.

Međunarodni sajam nekretnina MIPIM održava se svake godine u Kanu i okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući prisustvo najvećoj izložbi razvojnih projekata i izvorima kapitala sa svih strana svijeta.

Na MIPIM-u učestvuju investitori, finansijske institucije, hotelske grupe, agencije za nekretnine i najveće konsultantske kompanije u toj oblasti.

MIPIM nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kao i kako ući u partnerstva.

"MIPIM je mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora iz više od 90 država svijeta. Ovogodišnji sajam je okupio preko 24 hiljade posjetilaca, profesionalaca iz branše, uključujući više od pet hiljada predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupa", zaključuje se u saopštenju.

(Mina)

Portal Analitika