Politika

Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu Kneževića

DF poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu Milana Kneževića koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i "donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji". 
Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

"Nema sumnje da je ova združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima. Opozicija je uspjela ono što vlast nije očekivala – da se sve antirežimske snage koje nisu pod kontrolom DPS-a objedine oko jednog nestranačkog kandidata, što je i bila ideja DF-a. Zato se dodatno istrajava na kažnjavanju DF-a, odnosno pokušava se, po prvi put u istoriji Crne Gore, predsjednik jedne parlamentarne političke stranke poslati u zatvor", kaže se u saopštenju poslaničkog kluba DF-a.

Postoje u politici Crne Gore stvari koje su konstanta - DF i Milana Kneževića niko ne može zaplašiti i obeshrabriti u borbi za slobodnu Crnu Goru. 

"Oni koji treba da budu zabrinuti i uplašeni zbog promjena koje dolaze su ljudi iz vrha režima, sudstva i tužilaštva, koji su pljačkali i uništavali Crnu Goru i progonili nedužne ljude, jer će nakon uspostavljanja pravne države pravda zakucati na njihova vrata", zaključuje se u saopštenju.  

Portal Analitika