Politika

Bojanić logičan izbor koalicije okupljene oko izdajničke politike DF-a

Onakav kandidat je logičan izbor koalicije okupljene oko izdajničke politike Demokratskog fronta, saopštio je Marko Burić iz DPS-a.
Bojanić logičan izbor koalicije okupljene oko izdajničke politike DF-a
Portal AnalitikaIzvor

“‘Sličan se sličnom raduje’, kaže jedna poslovica koja svoju najbolju potvrdu nalazi u ovoj novoj opozicionoj koaliciji, čiju najsnažniju osnovu čini Demokratski front sa svojom izdajničkom politikom i kandidatom koji, iako blijeda politička ličnost, svojim činjenjima i uvjerenjima, od aktivnog učešća u šatorskim protestima i  rušilačkim demonstracijama do antizapadnih uvjerenja, zapravo je sasvim logičan izbor ove grupe”, saopštio je Burić.

On tvrdi da Demokrate i URU, ‘braću po mržnji’, vidljivo pogađa nesporna činjenica da su, kako dodaje, upravo oni vezivno tkivo svega što je antidržavno i antizapadno.

“Zato je očekivano da podržite čovjeka koji se kandiduje da bude predsjednik države, članice NATO-a, a sam je protiv tog članstva?! To ne čudi ako se prisjetimo da Abazovićeva  družina nije ni bila u parlamentu kad se glasalo za članstvo i da, gdje god je trebalo napraviti koaliciju sa izdajnicima Crne Gore, URA je bila vazda prvi dobrovoljac”, navodi Burić.

Ističe da su “rani radovi” Alekse Bečića  nadaleko su poznati “od dodolskog prizivanja bombi po beogradskim mostovima, preko fascinacije Sedmim bataljonom, do toplih i prisnih zagrljaja sa četničkim vojvodama”.

“Zato je razumljivo što je Aleksa u multietničkim sredinama ispod cenzusa, ili na samoj njegovoj granici. Logično – teško da neko ko se sjeća proganjanja, zastrašivanja, surovog nacionalizma i četničke ikonografije može podržati onoga ko je bio očaran tom ideologijom i u njenom stvaranju aktivno učestvovao. Zato, zbunjeniKolić bujicom ispraznih riječi i optužbi, pokušava da zamijeni temu i izbjegne istini da pogleda u oči. Pravi se da ne vidi kako višenacionalne sredine pokazuju jasan prezir prema politici koju zastupa”, kazao je Burić.

Portal Analitika