Politika

Vlada Crne Gore uz Veliku Britaniju

Crna Gora je danas s NATO saveznicima u Briselu podržala Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.


Vlada Crne Gore uz Veliku Britaniju
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je i u ovom trenutku uz Veliku Britaniju i podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana, saopštila je Vlada na tviter nalogu.

“Danas smo zajedno sa NATO saveznicima u Briselu iznijeli stav povodom upotrebe nervnog agensa na teritoriji UK 4. marta. Crna Gora je i u ovom trenutku uz Veliku Britaniju i podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana”, saopštila je Vlada.

Dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedjelje u nesvjesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju.

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je kontra mjere ako Rusija ne ponudi objašnjenje kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospio u Solzberi.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova navodi da je pozvalo britanskog ambasadora u Moskvi Lorija Bristoua i uručilo mu protestnu notu zbog "neosnovanih optužbi" na račun Rusije.

 

Portal Analitika