Politika

Hajduković: Opozicioni poslanici da izaberu kandidata

Naučnik Dragan Hajduković, pozvao je poslanike opozicije da održe zajedničku sjednicu na kojoj bi izabrali kandidata za predsjedničke izbore.
Hajduković: Opozicioni poslanici da izaberu kandidata
MinaIzvor

Hajduković, koji je najavio da će učestvovati na predsjedničkim izborima, u pismu opozicionim poslanicima ocijenio je da važnost trenutka zahtijeva da svih 39 poslanika održe zajedničku sjednicu.

"Da na toj sjednici dvotrećinskom većinom izaberete kandidata za predsjedničke izbore. Pozivam vas da sjednicu održite u srijedu 14. februara", naveo je u pismu Hajduković.

On je ocijenio da bi zajednička sjednica opozicionih poslanika pokazala da u opoziciji uprkos neslaganjima postoji briga za interes Crne Gore i njenih građana i minimum demkarskog dijaloga među njima.

Hajduković predlaže da u prvom dijelu sjednice bude napravljena lista kandidata, na koju bi bio uvršten svako koga predlože najmanje četiri poslanika.

Poslije utvrđivanja liste poslanici bi glasali.

"Vladajuća partija ne može dobiti ove predsjedničke izbore, ali im vašim lošim radom možete pokloniti pobjedu", poručio je Hajduković poslanicima opozicije.

Portal Analitika