Politika

Prekrajanje izbora u Beranama ne bi doprinijelo stabilizaciji

- Pokušaj prekrajanja izborne volje u Beranama ne bi doprinio stabilizaciji političkih odnosa ni u tom gradu, ni u Crnoj Gori, saopšteno je iz koalicije „Zdravo Berane“.
Prekrajanje izbora u Beranama ne bi doprinijelo stabilizaciji
Portal AnalitikaIzvor

Koalicija i Demokratska Crna Gora, kako su podjsetili, imaju ukupno 18 mandata i 400 glasova više u odnosu na koaliciju Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz koalicije su kazali da su svi članovi biračkih odbora uredno potpisali zapisnike, iz kojih se jasno vidi da nepravilnosti nije bilo i da je Opštinska izborna komisija dala svoje mišljenje.

“Sa druge strane, izborni proces je još jednom pokazao manjak demokratije kod predstavnika DPS-a, koji nikako da prihvate i podnesu poraz, kao i činjenicu da su se građani Berana opredijelili da daju punu podršku onima koji rade u njihovom interesu”, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, predstavnici svih lista na biračkim mjestima svojim potpisom jasno su potvrdili da je izborno glasanje proteklo bez ikakvih manjkavosti.

U koaliciji, kako su kazali, očekuje da i ostali organi, ukoliko se budu bavili izborima u Beranama, donesu pravno valjanu, a ne politički motivisanu odluku.

“U tom pravcu, tražićemo, u slučaju potrebe i zaštitu i uključivanje predstavnika medjunarodne zajednice, koji su, inače i prisustvovali izbornom procesu u našem gradu do samog njegovog kraja”, poručili su iz koalicije.

Portal Analitika