Društvo

Podrška Prijestonice Alpinističkom klubu "Slobodni penjači Cetinje"

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović upriličio je prijem za članove Alpinističkog kluba „Slobodni penjači Cetinje“ - Rajka, Dejana i Vuka Popovića, i tom prilikom im uručio zahvalnicu za izuzetna sportska dostignuća na polju alpinizma i afirmacije Cetinja.
Podrška Prijestonice Alpinističkom klubu "Slobodni penjači Cetinje"
Portal AnalitikaIzvor

- Gradonačelnik Bogdanović je čestitao Popovićima sportske uspjehe i istakao da njihovi alpinistički poduhvati predstavljaju veliku sportsku hrabrost i odvažnost, kojima su pokazali kako se gradi put do uspjeha i cilja u najsurovijim uslovima i kako se stiču iskustva za savladavanje najvećih izazova. On im je poželio mnogo sreće i uspjeha u osvajanju novih vrhova i naglasio da će Prijestonica Cetinje podržati aktivnosti kluba u cilju razvoja alpinizma - navode iz Prijestonice Cetinje.

Dalje naglašavaju kako je Bogdanović pokrenuo inicijativu za postavljanje vještačke stijene u gradu i dodao da će taj predlog biti uvršten u budžet za narednu godinu.

Popovići su posljednjih godina osvojili veliki broj vrhova, između ostalih Mon Blan i Materhorn koji je sinonim alpinizma u svijetu.

Portal Analitika