Region

Kitarovićeva priredila u Dubrovniku ručak za Vučića

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je radni ručak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću odmah po njegovom dolasku u Dubrovnik.
Kitarovićeva priredila u Dubrovniku ručak za Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Srbije u Dubrovniku će učestvovati na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Predsjednik Vučić i hrvatska predsjednica razgovarali su tom prilikom o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Njihov susret uslijedio je ubrzo posle svečanog prijema koji je Vučić priredio nedavno u Beogradu povodom preuzimanja dužnosti, a kada su i on i njegova hrvatska koleginica najavili intenziviranje kontakata i razgovora u cilju rješavanja preostalih otvorenih pitanja između dvije zemlje. 

Hrvatska, koja predsjedava Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi domaćin je u Dubrovniku današnjeg sastanka, kojim završava predsjedavanje tom regionalnom inicijativom. 

Za popodne je planirana plenarna sjednica Samita. 

Uvodno obraćanje na ovom skupu imaće Kolinda Grabar Kitarović, a nakon nje će, o stanju u regionu, kako je predviđeno, govoriti najprije predsjednik Vučić, a zatim njegov slovenački kolega Borut Pahor, šef crnogorske države Filip Vujanović, kosovski predsjednik Hašim Tači, predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov, bugarski premijer Bojko Borisov i turski vicepremijer Turgul Turkes. 

Predsednik Vučić razgovaraće u Dubrovniku i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

b92.net

 

Portal Analitika