Abiznis

Simović sjutra o zabrani eksploatacije šljunka i pijeska

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović održaće u utorak, 18. aprila, sastanak sa članovima koordinacionog tima za praćenje sprovođenja odluke o zabrani eksploatacije riječnih nanosa na crnogorskim vodotocima.
Simović sjutra o zabrani eksploatacije šljunka i pijeska
Portal AnalitikaIzvor

“Ministarstvo je početkom aprila odlučilo da zabrani dalju eksploataciju šljunka i pijeska iz riječnih korita. Procedure za dodjelu koncesija neće se pokretati do stvaranja svih neophodnih pretpostavki za uvođenje reda u ovoj oblasti”, podsjećaju u Ministarstvu.

Osim članova koordinacionog tima - predstavnika Ministarstva, Uprave za vode, Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove i lokalnih samouprava, sastanku će prisustvovati i predstavnici ribolovnih društava i nevladnih organizacija.

“Cilj sastanka i ukupnog pristupa je potreba zajedničkih aktivnosti nadležnih državnih institucija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, uz očekivani doprinos i medija, u cilju suzbijanja pojava koje imaju negativne ekološke i ekonomske posljedice”, ističu u Ministarstvu.

Portal Analitika