Turizam

Dostupan audio vodič na tri jezika za panoramsku rutu "Krug oko Korita"

Audio-vodiči za panoramsku rutu „Krug oko Korita“ na tri jezika – crnogorskom, engleskom i njemačkom, dostupni su turistima i građanima na sajtu sajtu Nacionalne turističke organizacije, te na Android i iOS aplikaciji izi.Travel, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Dostupan audio vodič na tri jezika za panoramsku rutu "Krug oko Korita"
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu, vodič sadrži detaljne opise znamenitosti duž rute, intervjue sa pojedinim mještanima naselja koja se nalaze duž rute, kao i detaljne informacije o istorijskim zanimljivostima.

- Aplikacija izi.TRAVEL sa audio vodičem je proaktivna, pa u zavisnosti od tačne lokacije korisnika, koju aplikacija prepoznaje, automatski aktivira sadržajne i interesantne priloge koji se tiču same lokacije – precizira se u saopštenju.

Takođe se podsjeća kako je Izi.TRAVEL jedan od najvećih portala za audio vodiče na svijetu, sa više od 240.000 korisnika mjesečno i 2,6 miliona instaliranih aplikacija širom svijeta.

Panoramska ruta „Krug oko Korita“ dugačka je oko 65 km i uređena je tokom 2015. i 2016. godine. Duž rute je postavljena turistička signalizacija, napravljena četiri vidikovca na kojima su postavljene klupe i info table, a uređena je i pješačka staza u dužini od pet kilometara.

Uz to, za Muzej Marka Miljanova na Medunu urađen posebni audio vodič na crnogorskom i engleskom jeziku. Javnosti su dostupne štampane mape na crnogorskom, engleskom, njemačkom, ruskom, albanskom, poljskom i francuskom jeziku, a na sajtu NTO dostupna je i elektronska brošura.

Mobilnu aplikaciju možete preuzeti ovdje http://bit.ly/2lX32sC.

Takođe, detaljne informacije o panoramskoj ruti „Krug oko Korita“ sa linkovima za skidanje audio vodiča mogu se pronaći na posebnoj stranici sajta NTO.

Portal Analitika