Kultura

Ljumović - Hloben: Korisno iskustvo Slovačke u zaštiti nematerijalne kulturne baštine

Ministar kulture prof. mr Janko Ljumović, razgovarao je danas na Cetinju sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Romanom Hlobenom.
Ljumović - Hloben: Korisno iskustvo Slovačke u zaštiti nematerijalne kulturne baštine
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, sagovornici su ocijenili važnim napredak Crne Gore u oblasti evro-atlanskih integracija, pri čemu je ministar Ljumović zahvalio na podršci Republike Slovačke u ovom procesu.

- Inicarana je izrada sporazuma o saradnji između dvije zemlje u oblasti kulture, ali i istaknuto da će se do potpisivanja ovog dokumenta odvijati saradnja i realizovati projekti između srodnih institucija u oblasti kulture. Ministar Ljumović je rekao kako je Crnoj Gori slovačko iskustvo od velike koristi, posebno u oblasti zaštite nematerijalne kulturne baštine, pa bi uspostavljanje saradnje na ovom polju mogao biti jedan od narednih koraka u saradnji Crne Gore i Republike Slovačke. Prema riječima Hlobena, ambasada će dati podršku umrežavanju institucija kulture, kako bi u oblastima kulturne baštine i kulturno-umjetničkog stvaralaštva ostvarili što dinamičniju saradnju – stoji u saopštenju Ministarstva kulture.

Portal Analitika