Region

Janjić odustao od predsjedničke trke

Predsjednik Aktivne Srbije Dušan Janjić izjavio je da je odustao od najavljene predsjedničke kandidature. Kako kaže, stranka na čijem je čelu ne može da izdrži predizbornu trku u postojećim uslovima.
Janjić odustao od predsjedničke trke
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za novinare, Janjić je rekao da je Aktivna Srbija imala veliki broj takozvanih sigurnih glasova, ali da je strah kod mnogih ljudi bio jako veliki da bi zaista i potpisali kandidaturu.

Janjić je rekao da je i prije najave kandidature znao da ne može da pobijedi, već je pokušao da se kandiduje da bi dobio veću prisutnost u medijima, ali da je u tom procesu saznao neke stvari koje su “zabrinjavajuće i otrežnjujuće”.

Janjić je ocijenio da će se izbori održati u atmosferi i psihozi vanrednog stanja i da je to nešto u čemu on ne želi da učestvuje.

On je rekao da je zaključio i da u srpskom društvu nema dovoljno mjesta za stranku socijaldemokratskog usmjerenja, jer je puno organizacija koje se tako zovu, ali koje svojim aktivnostima opstruiraju tu ideju.

“Ne možemo proći samo sa idejom socijaldemokratije, jer to građani ne prihvataju, nemojte da se lažemo”, rekao je Janjić i dodao da Aktivna Srbija nastavlja pripreme za učešće na narednim parlamentarnim izborima, za koje je uvjeren da će se održati vrlo brzo nakon predsjedničkih.

Janjić je rekao da se Aktivna Srbija neće izjašnjavati o eventualnoj podršci bilo kojem kandidatu u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali da će pozvati svoje članove da izađu na izbore. U slučaju da bude drugog kruga, o eventualnoj podršci odlučiće naknadno.

(B92)

Portal Analitika