Zanimljivosti

Napitak od samo tri sastojka za tri kilograma manje

Pokušaj da se izgubi bar nekoliko kilograma viška može biti vrlo naporan i demotivirajući zadatak, posebno u praznično vrijeme kad se čini da nas nezdrava hrana mami iz svakog kutka. No, postoji i lakši način da postignete svoj cilj te uživate bez pretjeranog ograničavanja, tvrde nutricionisti. Naime, ključno je ubrzati metabolizam kako bi se povećala potrošnja kalorija, ali i razgradnja masnoća.
Napitak od samo tri sastojka za tri kilograma manje
Portal AnalitikaIzvor

U tome pomaže ukusan napitak koji možete napraviti koristeći se namirnicama iz vlastite kuhinje - potreban vam je samo med, limun i cimet. Sva tri sastojka imaju blagotvorno djelovanje na organizam. Cimet se u tradicionalnoj medicini koristi već stoljećima, a poznato je da taj začin ima protivupalno djelovanje. Osim toga, sadrži obilje antioksidansa koji umanjuju štetu nastalu od slobodnih radikala, a uzrokovanu lošim životnim navikama i starenjem. Cimet snižava i nivo holesterola.

Med pak ima antibakterijsko djelovanje te se od davnina smatra prirodnim lijekom i zdravom alternativom za šećer, dok limun podiže imunitet zahvaljujući vitaminu C. No, glavni razlog zbog kojeg topli napitak od ova tri sastojka pomaže mršavljenju je njihova kombinacija.

Recept

Za pripremu napitka potrebna vam je jedna kašika meda, jedna kašika iscjeđenog soka od limuna i 1 kašika cimeta.

Sve sastojke pomiješajte u čaši tople, no ne i vruće vode te pijte jednom do dva puta na dan. Kroz dvije nedjelje rezultati će biti vidljivi.

 

Portal Analitika