Zanimljivosti

Kameronovo priznanje o nastajanju nastavaka Avatara

Džejms Kameron, režiser filmskog hita Avatar, nedavno je priznao da se zanio sa pisanjem scenarija za nastavak ovog naslova.
Kameronovo priznanje o nastajanju nastavaka Avatara
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima režisera, prvobitni plan bio je da se snime dva nastavka, ali je studio 20th Century Fox i više nego zadovoljan konačnom odlukom da budu snimljena četiri filma, piše Independent. 

“Avatar je prvobitno zamišljen kao trilogija, ali sam se zanio sa pisanjem scenarija, tako da će film imati još četiri nastavka. Prvi nastavak se praktično klonirao, i sada dolazi u vidu dva dodatna flma”, izjavio je Kameron za Variety. 

Prvi nastavak, poznat kao Avatar 2, pojaviće se u bioskopima širom SAD u decembru 2018. godine. Slijede Avatar 3 sa premijerom u decembru 2020, Avatar 4 sa premijerom u decembru 2022. i Avatar 5, koji će premijerno biti prikazan u decembru 2023. godine. 

Prvi naslov iz 2009. godine ušao je u istoriju kao film sa najvećom zaradom u istoriji filmske industrije, što znači da će biti izuzetno teško opravdati očekivanja publike. 

“Sasvim je očigledno da se od ovih filmova očekuje mnogo, naročito od Avatara 2, tako da ćemo se potruditi da zadovoljimo očekivanja publike”, izjavio je 61-godišnji režiser.

 

b92.net

Portal Analitika