Svijet

"Video igrice inspirisale ubicu"

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas De Mezijer izjavio je danas da su nasilne video igrice inspirisale mladog Iranca koji je u petak u Minhenu ubio devetoro ljudi, prenosi Hina.
"Video igrice inspirisale ubicu"
Portal AnalitikaIzvor

"Veliki broj igrica na internetu koje veličaju nasilje bez sumnje je ostavio traga na počinitelja", rekao je De Mezijer nakon sastanka bezbjednsnog štaba njemačke savezne vlade na kojem se raspravljalo o ubilačkom pohodu 18-godišnjaka u glavnom gradu Bavarske.

De Mezijer je upozorio na to kako je potrebna "funkcionalna okolina" kako bi se na vrijeme otkrilo ponašanje koje vodi tragedijama poput one u Minhenu.

"Ono što nam je potrebno su građani koji obraćaju pažnju", rekao je njemački ministar policije i dodao kako postoje indicije da je 18-godišnji Ali David Sonboli, sin useljenika iz Irana, bio žrtva mobinga u školi.

A policija je saopštila da je Sonboli izvršio samoubistvo pred očima policijaca. Kako se navodi, on je sinoć oko 20.30 naišao na jednu policijsku ekipu, prenio je "Špigl".

Kada su mu se policajci obratili, on je izvadio oružje i upucao se. Prethodno je policija saopštila da se napadač ubio i da je njegovo tijelo pronađeno na kilometar udaljenosti od tržnog centra Olimpija.

Policija je takođe u saopštenju objasnila zbog čega je sinoć građane upozoravala, iako je napadač već bio mrtav. Indicije o postojanju drugih napadača, kao i brojni pozivi policiji, kojih je sinoć bilo preko 4.000, o drugim događajima u gradu, morali su biti provjereni i tek potom isključeni, saopštila je policija.

 

Rtcg.me

 

Portal Analitika