Svijet

Vals: Teško je izgovoriti, ali biće još napada u Francuskoj

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da Francuska može očekivati nove napade i još nevinih žrtava, pošto je doživjela tri teroristička napada u posljednjih 18 mjeseci.
Vals: Teško je izgovoriti, ali biće još napada u Francuskoj
Portal AnalitikaIzvor

"Iako je teško izgovoriti ovo, to je moja dužnost: biće još napada i još nevinih žrtava", rekao je Vals u obraćanju parlamentu koji treba da produži vanredno stanje pošto su u Nici prošle nedjelje ubijene 84 osobe.

Vanredno stanje uvedeno je u Francuskoj poslije terorističkog napada u Parizu u novembru u kojem je ubijeno 130 ljudi. Prethodno je u januaru prošle godine u više napada u Parizu ubijeno 17 ljudi.

"Ne smijemo se navići, već da naučimo da živimo s tom opasnošću", rekao je Vals.

Francuski predsjednik Fransoa Oland rekao je danas da je spreman da produži vanredno stanje u Francuskoj za šest mjeseci.

"Čim je bio napad za koji ne znamo da li će biti ponovljen, moja odgovornost i odgovornost parlamenta je da se produži vanredno stanje, za tri mjeseca, mada sam ja otvoren za to da se ide i za dodatna tri mjeseca", rekao je Oland.

Izvor: N1

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.