Kultura

PG LJETO: Dvije lutkarske predstave Gradskog pozorišta u Muzičkoj kapeli

Komad „Igra s lutkama“ Gradskog pozorišta iz Podgorice biće večeras izveden u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, od 21 sat, u okviru manifestacije Podgoričko ljeto. Sjutra će u istom terminu biti igrana „Ah, šta sve mora jadno dijete“.
PG LJETO: Dvije lutkarske predstave Gradskog pozorišta u Muzičkoj kapeli
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj lutkarskoj predstavi igraju: Dijana Dragojević, Vesna Vujošević Labović, Željko Radunović i Sejfo Seferović.

Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Ralčev, scenografiju i lutke uradila je Iva Hadžijeva, muziku je komponovao Rajko Kadović, a korepetitorka je Olja Dakić.

- U prvom dijelu predstave pokazaćemo vam kako se pravi lutkarsko pozorište, tako da sami možete da napravite lutkarsku predstavu u vašem vrtiću ili školi. Drugi dio predstave je prava bajka - „Crvenkapa“ - kazao je reditelj o „Igri s lutkama“.

Komad je namijenjen djeci starijoj od tri godine.

1907ahstaJoš jedna lutkarska predstava Gradskog pozorišta - „Ah, šta sve mora jadno dijete“, biće sjutra izvedena takođe u Muzičkoj kapeli na Kruševcu od 21 sat.

Autor teksta i režije je Miroslava Mima Janković, a graju: Dijana Dragojević, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Ivona Čović Jaćimović.     

- Ovo je duhovita priča o začeću i dolasku na svijet djeteta, njegovim prvim koracima i mukama sazrijevanja i odrastanju, koja je jednako zanimljiva i poučna, kako djeci tako i roditeljima - navodi se u najavi ovog događaj.

Komad je namijenjen djeci starijoj od četiri godine.

K.J.

Portal Analitika