Društvo

Pozitivna: Sprovesti mjere redovnog održavanja puteva u Šavniku

Šef Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja, zatražio je od predsjednika Opštine Šavnik Miomira Vujačića da mu dostavi informaciju zbog čega se ne sprovode mjere redovnog održavanja kolovoza na putu od skretnice Prevši preko Mljetička do mosta u Bukovici.
Pozitivna: Sprovesti mjere redovnog održavanja puteva u Šavniku
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u zahtjevu upućenom predsjedniku opštine: ''mještani, kao i drugi korisnici ovog putnog pravca se godinama žale na neadekvatno održavanje puta, prilikom kojeg se popunjavanje udarnih rupa na kolovozu vrši pjeskovitim materijalom, umjesto asfalt betonom i time se omogućava dalje degradiranje ne samo habajućeg sloja već i cijele kolovozne konstrukcije.''

Mještani kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost, ali i drugi prolaznici, zbog veoma lošeg stanja ovog puta nijesu u mogućnosti da isti koriste u cilju izvršavanja svakodnevnih obaveza. Time se dodatno intenzivira problem opstanka samih mještana, koji uslijed saobraćajne odsječenosti, uzrokovane stanjem kolovoza, nisu u mogućnosti da prodaju svoje poljoprivredne proizvode od kojih su ekonomski zavisni. 

Kako su im na ovaj način dovedeni u pitanje osnovni uslovi za život, mještani su prinuđeni da odlaze, što predstavlja dalje raseljavanje seoskih područja i sjevera. Dok sa druge strane, kapaciteti za razvoj seoskog turizma ostaju neiskorišćeni zbog nepostojanja osnovnog preduslova- kvalitetne putne infrastrukture.

U tom smislu bi preduzimanje adekvatnih mjera za popravku oštećenja na putu bilo od neizmjernog značaja za podizanje nivoa kvaliteta života mještana i dalji razvoj opštine Šavnik, navodi se u saopštenju šefa Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore Gorana Tuponje.   

 
 
Portal Analitika