Politika

Vučurović: Pokušaj minimiziranja značaja SPC

Najnovijim istraživanjem Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) pokušano minimiziranje značaja Srpske pravoslavne crkve (SPC), dovođenjem je u isti rang i iste procente sa policijom, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).
Vučurović: Pokušaj minimiziranja značaja SPC
Portal AnalitikaIzvor

Portpraol NOVE Jovan Vučurović rekao je da ta partija i Demokratski front nastavljaju sa "raskrinkavanjem opasnih namjera crnogorskog kriminalnog režima i njihovih nalogodavaca iz ambasada vodećih NATO država, koje za cilj imaju uništavanje istinske Crne Gore i njeno izmještanje iz prirodnog, istorijskog civilizacijskog kruga".

"Ova namještena anketa je otkrila prave namjere američke ambasade i njenih agentura u Crnoj Gori, a neki djelovi direktno su usmjereni na stvaranje atmosfere haosa i izazivanje sukoba. To se naročito odnosi na pokušaj da se minimizira značaj SPC, dovođenjem u isti rang i iste procente sa policijom, kao i umetanje u istraživanje javnog mnjenja jedne NVO koja se silom pokušava predstaviti kao crkva", naveo je Vučurović.

On je rekao da samo neko krajnje zlonamjeran može da povećava rejting crnogorskoj policiji, "najobičnijoj partijskoj ćeliji DPS-a koju za surove obračune sa političkim neistomišljenicima koriste Milo Đukanović i njegovi poslušnici".

"Takođe, perfidno se u ovim ,,istraživanjima' pojavljuje takozvana CPC čime se pokušava izjednačiti kanonski priznata SPC sa jednom pseudoreligioznom organizacijom registrovanom u MUP Cetinje, koja se u kontinuitetu bavi obijanjem crkava i hramova mitropolije Crnogorsko – primorske", rekao je Vučurović.

On je kazao da su oni koji kreriraju takva istraživanja, "prije svih ambasada SAD u dogovoru sa DPS i njihovim satelitima, otkrili svoje prave namjere, a to je priprema terena za obračun sa SPC".

Vučurović je rekao da je to bilo i očekivano ako se ima u vidu da je "SPC osnivač Crne Gore, njen duhovni temelj i neraskidiva veza našeg pravoslavnog naroda sa svojim tradicionalnim vrijednostima".

"Eto dovoljno motiva da neko ko se, poput crnogorskog kriminalnog režima, opredijelio za izdaju, svom snagom državnog aparata, a uz podršku stranaca koji žele da vide Crnu Goru poniženu i van njenog civilizacijskog kruga, udari na crkvu i tako zada poslednji udarac našoj zemlji", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, narod Crne Gore prezire svakog okupatora, ali još više lokalnu "agenturu koja je spremna na izdaju i koja se besramno nudi okupatoru, u ovom slučaju ambasadama vodećih NATO država".

"Zato su i ova lažna istraživanja u stvari zagrijavanje atmosfere za obračun sa SPC i tradicionalnom Crnom Gorom, ali inspiratori toga antisrpskog, anticrnogorskog i antipravoslavnog projekta treba da znaju da su kroz istoriju mnogi okupatori imali slične ideje, a znamo kako su one prolazile u sudaru sa slobodom", poručio je Vučurović.

Izvor: Mina

Portal Analitika