Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 13 časova pozovu broj našeg portala 020 / 671 - 070, postati dobitnici knjige "Idi kuda te srce vodi" i "Djevojka sa bisernom minđušom", koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1005idikudaSuzana Tamaro: Idi kuda te srce vodi

Jedan od najčitanijih romana 90-tih godina prošlog vijeka.

"Idi kuda te srce vodi" je roman koji je osvojio čitaoce širom svijeta, i žene i muškarce, i mlade i stare. Dirljiva priča o konfliktima, rastancima, nerazumijevanju i griži savjesti, zamišljen kao ispovijedno pismo koje baka Olga piše svojoj unuci od koje je dijele okean, starost i bolest. Ona osjeća potrebu da ispriča svoju priču i na taj način zatraži oproštaj od svoje unuke zbog davno počinjenih grjehova i dugo prikrivanih tajni koje su obilježile život jedne porodice, ali i da ispriča ono što nije umjela ili nije imala hrabrosti da joj kaže - da je samo jednom laži uništila tri života.

Pišući o svojoj prošlosti, baka Olga doživljava pročišćenje, pronalazi smisao života i svoj identitet.

1005djevojkasaTrejsi Ševalije: Djevojka sa bisernom minđušom

Knjiga "Djevojka sa bisernom minđušom" prenosi priču o šesnaestogodišnjoj Grit, čiji se život preobrazio nakon kratkog susreta sa genijem... Djevojka čiji je porteret ovjekovječen uljanim bojama na platnu...

Ševalije u svom blistavom romanu, neprimjetno preplićući istoriju i maštu priča o umjetničkoj viziji i senzualnom buđenju.

Ljepota i jednostavnost poznatog slikarskog djela "Djevojka sa bisernom minđušom" ostavila je bez daha mnoge ljude. Među njima i poznatu spisateljicu Trejsi Ševalije, kojoj je ova slika bila inspiracija za nastanak istoimenog romana, po kome je snimljen i film. Ovim raskošnim portertom mlade žene koja je inspirisala jednu od Vermerovih najčuvenijih slika, Trejsi Ševalije prenosi čitaoce u prohujalo vrijeme.

Portal Analitika