Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Jovan i Ana dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Jovan i Ana dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

"Rukopis pronađen u Akri" pripao je Jovanu Đuroviću, a "Koljač" Ani Nikolić. Oba naslova mogu se naći u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1804rukopisPaulo Koeljo: Rukopis pronađen u Akri

Godina 1099. Jerusalim se priprema za invaziju krstaša. Čovjek poznat kao Kopta saziva sastanak na koji poziva sve stanovnike grada- mlade, stare, muškarce i žene. Ljudi preispituju svoje strahove, istinske neprijatelje, poraze i borbe; razmišljaju o volji za promjenom, o vrlinama ljubavi i usamljenosti; i na kraju se okreću pitanjima ljepote, seksa i elegancije, ljubavi, mudrosti i pitanju šta nosi budućnost.

Sada, mnogo vjekova kasnije, odgovori na ova suštinska pitanja još uvijek važe kao zapis ljudskih vrijednosti koje odolijevaju vremenu.

1804koljacToni Parsons: Koljač

Maks Vulf se vratio. Žestoki detektiv s ćerkicom i psom koji ga čekaju kod kuće i serijskim ubicom koji ga čeka negdje na nemilosrdnim londonskim ulicama.

Za doček Nove godine, jedna bogata porodica ubijena je u svom obezbijeđenom naselju, a najmlađe dijete im je oteto. Oružje kojim je izvršeno ubistvo - pištolj za omamljivanje stoke prije klanja - vodi Maksa do prašnjavog ugla Crnog muzeja koji je posvećen masovnom ubici koji je, prije trideset godina, bio poznat kao Koljač. Ali Koljač je odslužio kaznu i sad umire od raka.

Da li se stvarno vratio ubijanju? I da li je pokolj srećne porodice nasumično ubistvo, groteskna posveta nekog imitatora ili plaćeno ubistvo smišljeno da okrivi umirujućeg? Maks očajnički pokušava da pronađe nestalo dijete i zaustavi ubicu prije nego što uništi još jednu nedužnu porodicu – ili ne dođe na kućni prag detektiva Vulfa.

Ubijena porodica. Serijski ubica na samrti. Oteto dijete. I opsjednuti mladi detektiv koji spoznaje kako i najsrećnije porodice imaju crne, uvrnute tajne zbog kojih je neko spreman da ubije...

Portal Analitika