Region

ŠEŠELJ: Bila bi sramota da me Vučić izruči Hagu

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da ne zna da li će ga Srbija izručiti Haškom tribunalu, ali da smatra da bi to bila sramota za premijera Aleksandra Vučića.
ŠEŠELJ: Bila bi sramota da me Vučić izruči Hagu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ja ne znam da li hoće ili neće, ali sam siguran da je na teškim mukama. Ukoliko bi me izručio Hagu, to bi za Vučića bila sramota i na njega bi bila bačena teška ljaga. ", rekao je Šešelj u intervjuu za Politiku.

Kako kaže, "mislim da je bio zadovoljan kad je došao na vlast, jer je smatrao da su taj prljavi posao završile 'dosmanlije' i da može da bude čist. Sad se pojavila opasnost da i on može da bude isprljan".

On je, međutim, ocijenio da bi njegovo isporučenje Hagu, gdje treba da mu bude izrečena presuda, omogućila njegovoj SRS veći procenat glasova, dok bi smanjila podršku građana vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Šešelj je rekao da će radikali na proljećnim izborima nastupati s parolom "Srbiju u sigurne ruke" i da će kroz kampanju promovisati što čvršću saradnju s Rusijom.

Prema njegovim riječima, kampanja SRS neće biti skupa, ali da će biti intenzivna, a članovi SRS će ići od vrata do vrata.

"Dobrog sam zdravlja i neće biti problema u kampanji. Imao sam metastaze na jetri, koje se ne povećavaju od septembra 2014. godine, kad su ih konstatovali u Hagu. Od kada sam se vratio koristim niz alternativnih ljekova, ali sam istovremeno striktno poštovao i sve ljekarske naloge", rekao je Šešelj.

Politika.rs

Portal Analitika