Abiznis

Ministarstvo turizma će razmotriti sve sugestije NVO

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović zajedno sa saradnicima susreo se sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se dominantno bave pitanjima zaštite životne sredine.
Ministarstvo turizma će razmotriti sve sugestije NVO
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je održan u Podgorici, na inicijativu Ministarstva i NVO Ozon.

Tokom otvorenog, šestosatnog razgovora, razmijenjene su informacije o trenutnim i budućim aktivnostima Ministarstva i nevladinih organizacija, prije svega po pitanju aktivnosti u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Posebna tema razgovora bila je Prostorni plan posebne namjene za obalno područje, koji je u fazi nacrta. Dominantna interesovanja predstavnika NVO odnosila su se na restriktivan pristup u planiranju građevinskih područja, a zajednički zaključak je da ovaj proces mora biti prije svega usklađen sa visokim ekološkim evropskim standardima u ovoj oblasti, na čemu treba dodatno raditi da bi Plan to ispunio.

Ministarstvo je iskazalo spremnost da i u narednom periodu pažljivo razmotri sve sugestije predstavnika NVO po pitanju ovog planskog dokumenta, imajući u vidu njegov značaj, dok su predstavnici NVO pozvani da dostave i dodatne sugestije.

S tim u vezi, ocijenjeno je da sastanak predstavlja samo nastavak prethodne komunikacije i saradnje Ministarstva i NVO, a saradnja će se naročito intenzivirati u narednom periodu. Prvi korak biće ponovno aktiviranje Memoranduma o saradnji, koji je ministar Gvozdenović sa nevladinim organizacijama potpisao 2010. godine, što će biti realizovano tokom ovog, eventualno narednog mjeseca.

cdm

Portal Analitika