Region

Vlada Srbije: Vanredno stanje u cijeloj zemlji

Poslije sjednice Štaba za vanredne situacije i sjednice Vlade Srbije, proglašena je vanredna situacija na cijeloj teritoriji te zemlje.
Vlada Srbije: Vanredno stanje u cijeloj zemlji
Portal AnalitikaIzvor

- Odluka je donijeta kao preventivna mjera kojom će se olakšati i ubrzati djelovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbjednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava. Vlada Srbije će svakodnevno imati sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obavještavati građane - navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Cijelu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica pomagati i Vojska Srbije.

- Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učinie sve kako bi se spriječile veće posljedice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka - navodi se u istom saopštenju srpske Vlade.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ranije je rekao za B92 da bi uvođenje vanredne situacije bilo preventivno, kao i da trenutna situacija u Srbiji zahtijeva punu pažnju.

Premijer Aleksandar Vučić takođe je izjavio da će se, u slučaju da kiša nastavi da pada, stvoriti uslovi da se proglasi vanredna situacija na terotoriji cijele Srbije.

Izvor i foto: B92/RTS, Tanjug    

Portal Analitika