Kultura

Devet filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 11. do 17. februara je devet filmskih naslova: "Kako biti solo", "Zulender 2", "Dedpul", "Robinzon Kruso: Otkrijte novu priču iza legende", "Potpuno Novi zavjet", "Krid: Rađanje legende", "Dekica pušten s lanca", "Meda sa sjevera" i "Pedeset nijansi crne".
Devet filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
kasko-biti-soloKako biti solo

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 20:30, 22:50

Sala 3 / vikendom: 12:50

Uloge: Dakota Džonson, Den Stivens, Lili Kolins

Režija: Kristijan Diter

("How to Be Single", 110 min, SAD, 2016, komedija)

Priča se fokusira na život solo i to iz muške i ženske perspektive, sugerišući da nas ne definiše vrijeme kad smo u vezi već kada smo solo. Usputni seks, viđanje na slijepo, kada se udati/oženiti i strah od obaveza. Ovo najbolje razumiju oni koji su solo. Postoji pravilan i pogrešan način da se bude solo, a postoji i Ališin način, i Robinov, i Lusin, i Tomov. Grad Njujork je pun usamljenih srca koja tragaju za "onim pravim", za "nabrzaka" ili za nečim između. Negdje između svih tih flertujućih poruka i seksa za jednu noć, ono što svi soleri imaju zajedničko je potreba da nauče kako biti solo u svijetu u kojem je ljubav - obavezna.

zulender-2Zulender 2

Sala 2 / radnim danima: 16:10, 18:20, vikendom: 14:00, 16:10, 18:20

Uloge: Ben Stiler, Oven Vilson, Kristin Tejlor, Lejdi Gaga, Vil Ferel

Režija: Ben Stiler

("Zoolender 2", 100 min, SAD, 2015, komedija)

Nastavak urnebesne komedije u kojoj Derek i Hansel ponovo osvajaju modne piste, ali kako to uvijek biva sa najboljima u poslu, konkurencija pokušava da ih izbaci iz igre. Kad smo posljednji put vidjeli muške modele Dereka (Ben Stiler) i Hansela (Oven Vilson), oni su uživali u čarima "Derek Zulender Centra za djecu koja ne čitaju dobro i žele da nauče da rade i druge stvari", a Mugatu (Vil Farel) je bio iza rešetaka. Nepredvidiva katastrofa je pogodila Centar i primorala ovu dvojicu da se povuku u ilegalu, daleko od očiju javnosti. Petnaest godina kasnije, pronalazimo još uvijek posramljenog Dereka i Hansela kako vode izolovane živote, daleko jedan od drugog i ostatka svijeta.

dedpulDedpul

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 19:10, 21:30

Uloge: Rajan Rejnolds, Morena Bakarin, Ed Skrin, T.Dž. Miler

Režija: Tim Miler

("Deadpool", 108 min, SAD, 2016, akcija)

Film je zasnovan na Marvelovom stripu o nekonvencionalnom anti-heroju Dedpulu. U fokusu priče je bivši pripadnik specijalnih jedinica - plaćenik Vejd Vilson koji nakon rigoroznih eksperimenata stiče natprirodnu moć iscjeljenja i pretvara se u njegov alter ego, Dedpula.

robinzon-krusoRobinzon Kruso: Otkrijte novu priču iza legende

Sala 3 / radnim danima: 15:30, 17:20 vikendom: 11:00, 15:30, 17:20

Uloge: Nikola Rakoćević, Dimitrije Stojanović, Dušanka Stojanović-Glid, Jovana Stipić, Vladislava Đorđević

Režija: Ben Stasen, Vinsent Kestelot

("Robinson Crusoe", 86 min, Belgija, 2016, animirani, sinhronizovani)

Na malom, egzotičnom ostrvu, papagaj Četvrtak živi u raju sa svojim prijateljima. Ipak, Četvrtak ne prestaje da razmišlja o svijetu izvan ostrva. Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži: Robinzona Krusoa. Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak sa ostrva i otkrivanje njemu nepoznatog svijeta. Kruso uskoro postaje svjestan da na pustom ostrvu može preživjeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja, a to će biti teško, budući da životinje ne govore "ljudski".

poptuno-novi-zavjetPotpuno Novi zavjet

Sala 4 / radnim danima: 15:40 vikendom: 11:30, 15:40

Uloge: Katerine Denev, Benoa Poelvord, Joland Moro

Režija: Jako Van Dormel

("Le Tout Nouveau Testament", 113 min, Francuska, Luksemburg, Belgija, 2015, komedija)

Bog je, naime, živ i stanuje u Briselu. Nije ovo neka pseudo-slobodarska glupost o tome kako nam svima Evropska unija određuje kako ćemo živjeti, šta smijemo jesti, smijemo li peći rakiju i koliko naši krastavci smiju biti zakrivljeni. Ne, u ovom filmu Gospodin živi sa familijom u sasvim običnom trosobnom stanu u evropskoj prijestonici poznatoj po lošem vremenu, dobroj hrani i dobrom pivu. Iako možda tako počinje, ovaj film nije (samo) rječita satira na temu religije.

povratnikPovratnik

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 15:10

Uloge: Leonardo Dikaprio, Tom Hardi, Domnal Glison

Režija: Alehandro Gonzales Injaritu

("The Revenant", 156 min, SAD, 2015, drama, avantura)

Inspirisan stvarnim događajima, "Povratnik" prikazuje epsko preživljavanje pojedinca i snagu ljudskog duha. Duboko, u neispitanoj američkoj divljini, legendarnog trapera Hjua Glasa (Leonardo Dikaprio), teško povrjeđenog nakon napada medvjeda, članovi njegove lovačke družine ostavili su da umre. Dok se bori za život, Glas planira osvetu nad Džonom Fitcdžeraldom (Tom Hardi). Vođen jakom voljom kao jedinim oružijem i ljubavlju prema porodici, Glas mora da se izbori sa surovom zimom i željom za osvetom. Režiju "Povratnika" potpisuje reditelj i dobitnik Oskara Alehandro Gonzales Injaritu ("Čovjek ptica", "Vavilon").

kridKrid: Rađanje legende

Sala 2 / vikendom: 11:20

Uloge: Maurisio Oval, Majkl B. Džordan, Silvester Stalone, Vud Haris

Režija: Rajan Kugler

("Creed", 95 min, SAD, 2015, drama)

Legendarni Silvester Stalone vraća se jednoj od svojih najpoznatijih uloga, Rokiju Balboi, u sjajnom filmu koji nastavlja priču o ovom nesalomljivom bokseru i njegovom velikom prijatelju Apolu Kridu! Adonis Džonson nikada nije upoznao svojeg slavnog oca Apola Krida, svjetskog šampiona u teškoj kategoriji, koji je umro prije njegovog rođenja. Ipak, nema sumnje da je boks u njegovoj krvi, stoga se Adonis uputio u Filadelfiju gdje je Apolo Krid održao svoj legendarni meč protiv Rokija Balboe. Stigavši, pronalazi upravo Rokija i zatraži da ga on trenira. Premišljajući se, Roki u njemu vidi snagu i odlučnost kakve je upoznao kod Apola, pa ipak pristaje da ga uči. Ubrzo Adonis dobije priliku da se bori za titulu, ali postaje jasno da za ring nije dovoljna samo priprema, već je potrebno imati i srce pravoga igrača. Hoće li Adonis uspjeti?

dekica-pusten-sa-lancaDekica pušten s lanca

Sala 1 / radnim danima: 20:10, 22:20 vikendom: 13:00, 20:10, 22:20

Uloge: Džulijan Hog, Obrej Plasa, Zak Efron, Robert De Niro

Režija: Den Mejzer

("Dirty Grandpa", 102 min, SAD, 2015, komedija)

Robert De Niro i Zak Efron u ludo zabavnoj komediji!

Radnja filma vrti se oko napaljenog djedice neobičnog imena Dik, koji želi ponovno da izlazi u provod, nakon što mu je umrla supruga. U tome mu, protiv svoje volje, pomaže njegov zgodni unuk i mladi advokat Džejson, kojeg igra Zak Efron i kojeg očekuje vjenčanje sa vjerenicom, za koju deka smatra da nije pravi izbor za njega. U ulozi deke našao se jedan i jedini Robert De Niro. Njih dvojica ubrzo kreću na nezaboravno putovanje po Floridi, gdje ih čekaju razuzdane žurke i lijepe žene.

meda-sa-sjeveraMeda sa sjevera

Sala 1 / radnim danima: 18:10 vikendom: 11:10, 18:10

Uloge: Heder Grejam, Bil Niji, Rob Šnajder, Ken Jeong, Zakari Gordon, Kolm Mini

Režija: Trevor Vol

("Norm of the North", 86 min, SAD, 2016, animirani, avantura, sinhronizovani)

Daleko od svoga doma na Artiku, polarni meda Norm i njegova tri prijatelja završiće u Njujorku, gdje ih čekaju nevjerovatne avanture.

Za brbljavog medu Norma jedna stvar je jasna: na Artiku nema mjesta za turiste. Međutim, kada ludi graditelj odluči da sagradi luksuzne stanove u njegovom vlastitom dvorištu, Norm će učiniti ono što bi svaki normalni polarni medvjed učinio... odlazi u Njujork kako bi ga zaustavio. Uz pomoć ludih leminga na svojoj strani, Norm će se odomaćiti u Velikoj jabuci i pokušati da spasi Artik od najezde turista.

50-nijansi-crnePedeset nijansi crne

Sala 4 / radnim danima: 17:50, 20:00, 22:00 vikendom: 13:40, 17:50, 20:00, 22:00

Uloge: Marlon Vejans, Kali Hok, Džejn Sejmur

Režija: Majkl Tids

("Fifty Shades of Black", 92 min, SAD, 2016, komedija)

Ako ste se "primili" na Kristijana Greja, čekajte tek da vidite Kristijana Bleka!

Od Marlona Vejansa i komičarskog tima koji stoji iza franšiza "Ukleta kuća", "Mrak film" i "Bijele ribe", stiže parodija kakvu do sad niste vidjeli. Spremite se za erotsku komediju "Pedeset nijansi crne" koja će vas odvesti kroz lavirint žestokih i prevremenih susreta u igraonici gospodina Crnog.

Portal Analitika