Finansije

Deripaska u Trsteno ulaže 110 miliona eura

Ruski biznismen Oleg Deripaska uložiće 110 miliona eura u turistički kompleks koji će graditi u uvali Trsteno, u zaleđu plaže Jaz, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
Deripaska u Trsteno ulaže 110 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Elitni turistički kompleks biće izgrađen na 550.000 kvadrata zemljišta koje je Deripaska kupio još 2004. godine, a gradnja će, prema saznanjima DN, početi odmah nakon dobijanja građevinske dozvole.

Kompanija KPM limited, iza koje stoji Deripaska, nedavno je zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju turističkog kompleksa u kotorskom naselju Trsteno.

Ruski biznismen planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica, hotelsko-apartmanski kompleks, nekoliko luksuznih vila, restorane, kantri klub, terene za sport, i veliki SPA centar.

U ovaj projekat Deripaska će, preko kompanije KPM limited, investirati minimum 110 miliona eura.

Ipak, cjelokupna investicija kasnila je zbog sudskog spora oko plaže Ploče jer su u kompaniji KPM limited tvrdili da je tadašnji zakupac plaže izgradio pristupni put, parking, toalete i postavio elektroenergetske kablove na njegovoj imovini, i drugi spor koji je pokrenut protiv Javnog preduzeća Morsko dobro kojim se osporavao 15-godišnji ugovor o zakupu popularne plaže.

Portal Analitika