Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom danas su nagradile Slavicu Popadić i Vojku Vujović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Knjigu "Koljač" dobila je Slavica, dok će Vojka u svojoj biblioteci imati naslov "Godina kada sam te upoznala". Obije knjige mogu se naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0401koljac

Toni Parons: Koljač

Maks Vulf se vratio. Žestoki detektiv s ćerkicom i psom koji ga čekaju kod kuće, i serijskim ubicom koji ga čeka negdje na nemilosrdnim londonskim ulicama.

Za doček Nove godine, jedna bogata porodica ubijena je u svom obezbijeđenom naselju, a najmlađe dijete im je oteto. Oružje kojim je izvršeno ubistvo - pištolj za omamljivanje stoke prije klanja - vodi Maksa do prašnjavog ugla Crnog muzeja koji je posvećen masovnom ubici koji je, prije trideset godina, bio poznat kao Koljač. Ali Koljač je odslužio kaznu i sad umire od raka. Da li se stvarno vratio ubijanju?

Maks očajnički pokušava da pronađe nestalo dijete i zaustavi ubicu prije nego što uništi još jednu nedužnu porodicu - ili ne dođe na kućni prag detektiva Vulfa. 

0401godinaSesilija Ahern: Godina kada sam te upoznala

Džasmin voli dvije stvari: svoju sestru i svoj posao. A kad ostane bez posla, više ne zna ko je. Odjednom njena kuća i vrt, koje je jedva uočavala, te susjedi, koje će upoznati, postaju njeni svijet, a otkaz samo novi početak za nju.

Met voli dvije stvari: svoju porodicu i opijanje. Bez porodice pada na dno.

Za doček jedne Nove godine, putevi ovo dvoje ljudi se ukrštaju. Oboje imaju vremena na pretek; oboje su na raskršću. Ali kako godina odmiče, tokom mjesečinom obasjanih noći i dana u predgrađu, polako se razvija neočekivano prijateljstvo.

U godini koja je pred njom Džasmin će o sebi i drugim ljudima naučiti više nego što je ikad sanjala da hoće. "Ponekad moraš da staneš kako bi nastavio"...

Portal Analitika